Путин направи погрешен избор. Толкова по-зле за него. Скоро ще

...
Путин направи погрешен избор. Толкова по-зле за него. Скоро ще
Коментари Харесай

Пригожин: Путин направи погрешен избор

„ Путин направи неправилен избор. Толкова по-зле за него. Скоро ще имаме нов президент. “ Този текст разгласява в канала си в Телеграм частната военна компания „ Вагнер “ след телевизионното послание на съветския президент Владимир Путин по-рано през днешния ден.

То бе в отговор на протеста на Евгений Пригожин – създателя на „ Вагнер “ - против Кремъл, почнал, откакто нощес Пригожин разгласи, че Москва е нанесла сериозен удар по бойците му и загубите са големи. Тази заран той разгласи, че Ростов на Дон е под контрола на " Вагнер ". Твърди се, че и град Воронеж е под контрола на частната войска. Чрез ТАСС формалната власт там отхвърли.

Пригожин упреква министъра на защитата Сергей Шойгу, че „ унищожи боеспособността на Русия и я размени със личен пиар в нееднократните си опити да унищожи ЧВК „ Вагнер “ като конструкция “.

„ За руснака понятието правдивост постоянно е било свещено - написа той в персоналния си профил в Телеграм. - Като гледаме какво вършиха през всичките тези години министърът на защитата Шойгу и началникът на Генерален щаб Герасимов, може да разберете Пригожин и бойците от ЧВК „ Вагнер “.

Пригожин твърди, че всички дейности в окупираните територии в Украйна – „ дефицитът на снаряди в Бахмут, минирането на региони в тила, та даже и сключването на контракт “, са имали една-единствена цел: ликвидирането на ЧВК „ Вагнер “. По мотив обръщението на Путин Пригожин акцентира, че „ Владимир Владимирович не назова имената на метежниците и предателите “. „ Не с цел да даде на Пригожин опция да възвърне справедливостта и да накаже отговорните за действителното изменничество, вследствие на което се провали специфичната военна интервенция “, написа водачът на „ Вагнер “. Междувременно в интернет пространството се появи и първото видео от конфликта на ЧВК „ Вагнер “ с съветската войска, заяви в канала си Пригожин.

Вицепремиерът и външен министър на България Мария Габриел предизвести българите в Русия да заобикалят регионите на дейностите и увери, че Външно министерство следи " ежеминутно " ставащото в Русия. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР