Путин каза, че отказът на САЩ и техните съюзници да

...
Путин каза, че отказът на САЩ и техните съюзници да
Коментари Харесай

Путин: Влезе ли Украйна в НАТО и опита да си върне Крим, трябва ли да воюваме с НАТО?

Путин сподели, че отводът на Съединени американски щати и техните съдружници да се съобразят с съветските претенции нарушава отговорностите им към неделимостта на сигурността в Европа, поети в Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). Той уточни, че въпреки западните съдружници да акцентират правилото, че всяка страна е свободна да избира съюзите, в които членува, те подценяват правилото на " неделимостта на сигурността ", залегнал в документи на ОССЕ. Това, по думите на Путин, значи, че укрепването на сигурността на дадена страна не би трябвало да е за сметка на други.

" Ясно е, че Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО подцениха главните претенции на Русия в региона на сигурността ", сподели съветският президент.

По думите на Путин, ракетните установки в Румъния и Полша са опасност за Русия. Той добави, че Съединени американски щати желаят да възпират Русия, като употребяват за това Украйна, заради което възможното й приемане в НАТО би подкопало сигурността на Русия.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР