Путин излъга и затова, че няма да сменя насилствено властта

...
Путин излъга и затова, че няма да сменя насилствено властта
Коментари Харесай

Разследват за държавна измяна назначен от Путин кмет

Путин излъга и по тази причина, че няма да сменя принудително властта в Украйна!

От през вчерашния ден за краткотраен кмет на окупирания южен украински град Мелитопол е сложена Галина Данилченко, а през днешния ден против нея е стартирано следствие за държавна измяна от Главната прокуратура на Украйна.

Това е първото такова предопределение от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари.

Както съобщихме, кметът на Мелитопол Иван Фьодоров беше арестуван в петък от съветски военни и отведен на незнайно място. Президентът Зеленски се обърна към Европа и Съединени американски щати да създадат всичко допустимо да Фьодоров да бъде върнат в Украйна. Резултат все още няма.

Галина Данилченко до момента е била народен представител в градския съвет на Мелитопол от проруска партия и към този момент прикани локалните поданици да „се приспособят към новата действителност “.

Днес усещаме огромен недостиг на достоверна информация, която се популяризира. Затова в град Мелитопол и покрайнините започваме да излъчваме вести от съветски телевизионни канали. Затова не забравяйте да настроите вярно вашите телевизионни приемници, с цел да получавате същинска информация, съобщи Данилченко, назначеният от Кремъл кмет на Мелитопол.
Светкавично Главният прокуратур на Украйна стартира следствие за държавна измяна против Галина Данилченко.
Разследването идва, откакто група членове на Общинския съвет на Мелитопол насочиха документално послание в неделя, в което желаеха от основния прокурор да стартира наказателно произвеждане против Данилченко „ за тежко закононарушението държавна измяна, за опит за основаване на окупационно държавно управление в Мелитопол “.

В обръщението си Съветът упрекна Данилченко, „член на градския съвет от Опозиционния блок“, че е разпуснал градската администрация и е трансферирал пълномощията ѝ на комисията на националните депутати.

Главната прокуратура разгласи, че е почнала следствие в изказване, оповестено на нейния уеб страница, в което упреква Данилченко, че е „изпълнила задачата, сложена ѝ от  представители на Руската федерация“, когато се разгласи за краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на Мелитопол.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР