Путин иска отстъпки в замяна на продължаването на експорта на

...
Путин иска отстъпки в замяна на продължаването на експорта на
Коментари Харесай

Кулеба: Путин иска отстъпки в замяна на зърнения коридор

Путин желае отстъпки в подмяна на продължаването на експорта на зърно от Украйна, съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от Би Би Си.

Според него, с изказванията си за " неефективността на зърнения кулоар " Путин още веднъж се пробва да шантажира света със опасност от апетит за да получи отстъпки.

" Президентът Путин лъже, когато твърди, че множеството зърно от Одеса отива в страните от Европа, а не в страните от Африка и Азия, както се предвиждаше. В реалност по-голямата част от зърното, което излиза от това пристанище, както и от другите пристанища, отива точно в Азия и Африка ", разяснява Кулеба на брифинг в Одеса.

Той добави, че Путин ще упорства за отстъпки във връзка с глобите към ноември, когато завършва действието на постигнатото в Истанбул съглашение за износа на храни.

По думите на министъра, все още зърненият кулоар е безвреден.

" Това не значи, че във всеки един миг Русия няма да реши да го наруши и да нанесе ракетен удар против пристанището. Още един път показвам откровена вяра, че това няма да се случи. Но би трябвало да сме оптимално бдителни ", добави Кулеба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР