Путин иска да остане властелин на света. Той не може

...
Путин иска да остане властелин на света. Той не може
Коментари Харесай

Д-р Владимир Сотиров с психопортрет на Путин: Той се мисли за Богочовек, но слабите хора като него се счупват

„ Путин желае да остане владетел на света. Той не може да отстъпи от това равнище, където към този момент мозъкът му действа. Идентифицирал се е с архетипни, божествени модели. Той мисли за себе си като за Богочовек и ние не можем да го лекуваме от това. Не можем да му отнемем това, тъй като в случай че го създадем, той ще преживее подобен провал, такова стесняване, че няма да може да го понесе. Ако му отнемем това, към което се стреми, алтернативата, която му остава, е самоубийството. Той няма да може да понесе сходна загуба “.

Това е мнението на психиатъра доктор Владимир Сотиров, който направи психопортрет на съветския президент в предаването „ На фокус “ по Нова ТВ тази неделя.

Д-р Сотиров е член на Българската психиатрична асоциация и някогашен ръководител на Софийското психиатрично общество. Практикува в център „ Адаптация “ в София. Завършил е Медицински университет в столицата през 1995 година, има компетентност по психиатрия от 2001 година Има спомагателни специализации по когнитивно-поведенческа психотерапия и психосоциална рехабилитация. През интервала 2001 – 2005 година е началник на демонстрационен план към Националната стратегия за психологично здраве.

Пред журналиста Евгений Генчев психиатърът разяснява думите на американските служби, че Путин е „ изолиран “ и „ отчаян “ след военната инвазия в Украйна. Д-р Сотиров счита, че съветският президент е „ доста рисков “, тъй като с цел да обслужи своята потребност и ползи, може „ с лека ръка да се лиши от всеки един към себе си “.

Относно поръчката да бъдат приведени в бойна подготвеност нуклеарните оръжия на Русия, доктор Сотиров съобщи: „ Тук казусът е, че той се пробва да се оправи със слабостта си, като свръхкомпенсира със силата, която произтича от институцията му. Той се разпознава с институцията - той не е човек, той е президент. Неговите качества не произтичат от личността му. Силата му не произтича от личността му. Силата му произтича от силата на институцията. Използва я като инструментаруим, с цел да компенсира това прекарване за маловажност. Подозирам, че той носи надълбоко в себе си достоверното прекарване за маловажност, до което не може да се допре “.

Според психиатъра Путин показва, парадира със силата и пробва да наподобява „ мъжкарски “ на политическите срещи на най-високо равнище. „ Езикът на тялото му издава потребност да показа облик на себе си, който е много по-уверен и неустрашим. Когато имаме такова държание, разпознаваме в това неговата диаметралност “.

Бившият началник на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Бренан споделя, че Путин към този момент „ не е невъзмутимият и прозорлив деспот “. „ Да, в действителност следим декаданс, той се счупва под бремето на цялата тази мощ, власт и отговорност, с която се е разпознал и която носи персонално “, счита доктор Сотиров. „ Това не е по силите на нито едно човешко създание. За да се оправиш с тази колосална власт, която произтича от позицията, би трябвало да си доста държалив. Той не се оправи. Хората като него – дребните, слабите – се счупват по един или различен метод “.

Психиатърът разяснява думите на Путин, че „ Русия в никакъв случай повече няма да бъде унижавана “ с мнението, че „ точно това е неговото лично оскърбление, неговото достоверно прекарване, от което се пробва непременно – мъчително, обезверено – да избяга и да не се свърже “.

Попитан какво се случва в главата на един човек, който знае, че най-малкото, което половината свят желае, е да го смъкна от власт, доктор Сотиров отговори: „ Планира тактики, с които да се опълчи на половината свят или на целия свят – освен да оцелее, само че да победи, да господства. Да остане владетел на света. Той не може да отстъпи от това равнище, където към този момент мозъкът му действа. Той се е разпознал с архетипни, божествени модели. Той мисли за себе си като за Богочовек и ние не можем да го лекуваме от това. Не можем да му отнемем това, тъй като в случай че го създадем, той ще преживее подобен провал, такова стесняване, че няма да може да го понесе. Ако му отнемем това, към което се стреми, алтернативата, която му остава, е самоубийството. Той няма да може да понесе сходна загуба “.

Когато Путин се срещаше с френския президент Еманюел Макрон и с немския канцлер Олаф Шолц в Москва, усещане направи дългата маса, от двете страни на която се бяха разположили съветският президент и госта му. Дали това е демонстрация на мощ или на уязвимост?

„ На страхове “, счита доктор Сотиров. „ Не е проява на предимство и божественост, с цел да гледа света от дистанцията на личната си позиция и великолепие. Мисля, че повода са неговите лични страхове. Те могат да са всевъзможни, ние не можем да си ги представим “.

Попитан какъв е методът за диалог с подобен човек, психиатърът отговори: „ Никакъв потребен ход няма. Не могат да бъдат водени диалози с Путин и не трябва. Трябва да се търсят способи той да бъде обезвреден, отхвърлен “.

Как Путин разчита посланието на света за помощ и поддръжка към Украйна? Д-р Сотиров счита, че съветският президент мисли, че „ Украйна би трябвало да бъде осъдена, тъй като е отказала да му пристане, тъй като го е предала “. „ Единственото, което можем да създадем, с цел да го успокоим, е да му дадем това, което той желае. Но това е недопустимо, тъй като значи да дадем себе си, достолепието си, правилата си, братята, свободата си. Той желае това от нас – да ни подчини, да ръководи света. Той се показва като владетел, като международен император “.

Според доктор Сотиров украинският президент Володимир Зеленски завоюва благосклонностите на хората, тъй като е излязъл от роля и към този момент не е комик, а е „ себе си “.

„ Хората по този начин печелят почитатели – посредством достоверност. Той води война, военачалник е, лидер на армията си. Трябва да бъде там. Не можеш да бъдеш военачалник от бункер в Италия, нали? Той направи единственият избор, който можеше да бъде изработен “.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР