Путин и Тръмп имат съгласие да продължат съвместните си усилия

...
Путин и Тръмп имат съгласие да продължат съвместните си усилия
Коментари Харесай

Путин и Тръмп кратко, но достатъчно за Сирия, КНДР, икономиката и сигурността

Путин и Тръмп имат единодушие да продължат взаимните си старания за битката с ДАЕШ (Ислямската държава), удостоверяват своя ангажимент към суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Сирия и призоват всички страни в сирийския спор да вземат интензивно присъединяване в политическия развой в Женева, оповестява " Ройтерс ".

На срещата на високо ниво в Азия и Тихоокеанския район във Виетнам, Москва и Вашингтон се съгласиха, че няма военно решение за сирийския спор , съгласно текста на взаимната декларация, оповестена на уеб страницата на Кремъл.

 Снимка 323080
Източник:

Президентът на Съединени американски щати разяснява, че едно съглашение с съветския президент Владимир Путин за Сирия би избавило доста животи. " Ние се съгласихме доста бързо ", разяснява Тръмп пред кореспонденти на борда на " Еър форс уан ", на път за курортния град Дананг до столицата на Виетнам Ханой. " Това ще избави голям брой човешки животи ", добавя той.

" Говорихме по време на кръглата маса. Изглежда, че имаме доста положителни усеща един към различен и положителни връзки, като се има поради, че не се познаваме добре ", добавя Тръмп с уточнението, че той и Путин са имали два или три доста къси диалога.

Тръмп акцентира повторното мнение на Путин, че не се е намесвал в миналогодишните президентски избори в Съединени американски щати и прибавя, че връзките с Русия са значими.

" Всъщност би било отлично нещо... тъй като в действителност може да ни помогне в Северна Корея. Имаме огромен проблем със Северна Корея и Китай ни оказва помощ " , разяснява Тръмп. " Ако и Русия ни помогне в допълнение към Китай, този проблем ще изчезне доста по-бързо ".

 Снимка 323081
Източник:

Руският президент от своя страна разяснява, че е провел естествен разговор с водача на Съединени американски щати и разказва Тръмп като цивилизован, просветен човек с който елементарно може да се схванеш.

На брифинг за кореспонденти в края на срещата, Путин добавя, че в се още има потребност от по-нататъшни контакти сред Съединени американски щати и Русия, както на равнище държавни глави, по този начин и на техни представители, с цел да обсъдят въпроси, в това число свързани със сигурността и икономическото развиване.

На конференция на срещата на високо ниво в Азия и Тихоокеанския район във Виетнам, Путин разяснява, че ограничението на съветските медии е офанзива против свободата на словото и добавя, че ответни дейности на Русия ще бъдат пропорционални и реципрочни.

" Искам да насоча вниманието ви към обстоятелството, че няма - и няма по какъв начин и да има - удостоверение, че съветските медии са се намесили в предизборните акции " , разяснява Путин.

Руският парламент предизвести в петък, че някои американски и задгранични медии могат да бъдат оповестени за " задгранични сътрудници " и са длъжни постоянно да заявяват детайлности за финансирането, финансите и личния състав си.

 Тръмп и Путин си стиснаха ръцете във Виетнам
Тръмп и Путин си стиснаха ръцете във Виетнам

Поговориха в резюме
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР