Путин и Ердоган ще обсъдят утре турската операция в СирияКюрдски

...
Путин и Ердоган ще обсъдят утре турската операция в СирияКюрдски
Коментари Харесай

Турция и кюрдите се обвиняват взаимно за нарушаване на прекратяването на огъня

Путин и Ердоган ще обсъдят на следващия ден турската интервенция в Сирия

Кюрдски представител в Сирия упрекна Турция, че продължава да нарушава краткотрайното преустановяване на огъня, потвърждавайки, че военните й се пробват да организират военни интервенции, съобщи Асошиейтед прес.

Редур Халил, почитан представител на сирийските кюрди, разгласи през днешния ден, че неговите сили съблюдават съглашението и се приготвят да завършат изтеглянето. Той прикани за интернационален механизъм за отбрана на мирните кюрдски жители, които желаят да останат в своите градове, откакто кюрдските бойци се изтеглят, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на Халил обаче Анкара не съблюдава примирието и военните й са обстрелвали на разсъмване локално село. Той подлага на критика Съединени американски щати като поръчител на съглашението за преустановяване на огъня, като сподели, че те не са принудили Турция да се придържа към него.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу в това време упрекна кюрдските сили през днешния ден, че 30 пъти са нарушили четиридневното преустановяване на огъня, в това число с офанзива, при която бе погубен турски боец.

Ядосани на изтеглянето на Съединени американски щати поданици на сирийски град с преобладаващо кюрдско население замеряха с картофи напускащите американски военни машини, до момента в който те прекосяваха през североизточния град Камишли. " Не на Америка " и " Америка е измамник ", крещяха хората на улицата и хвърляха картофи по преминаващата американска бронирана техника.

На друго място, в град Тал Тамр, група протестиращи издигнаха нощес плакати, отразяващи недоволството им от изтеглянето на американците. Един човек препречи пътя на американски ван с постер, на който пишеше: " Благодаря на американския народ, само че Тръмп ни измами ".

Руският президент Владимир Путин и турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще обсъдят турската интервенция в Сирия по време на срещата си във вторник, съобщи ТАСС, базирайки се на Юрий Ушаков, асистент на Путин.

Русия счита, че дълготрайната непоклатимост на района може да бъде реализирана единствено посредством възобновяване на сирийското единение и че би трябвало да бъдат взети поради ползите на всички етнически и религиозни групи, сподели Ушаков. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР