Путин е събрал всички, способни да се бият и ги

...
Путин е събрал всички, способни да се бият и ги
Коментари Харесай

Зеленски предупреди: Путин е събрал всички, способни да се бият и ги е насочил към Украйна

Путин е събрал всички, способни да се бият и ги е насочил към Украйна. Има масирано скупчване на съветски войски, които се готвят да нападат страната. Това разяснява президентът Володимир Зеленски, цитиран от ДПА и Асошиейтед прес.

" Сега на практика цялата боеспособна част на съветската войска е съсредоточена на територията на нашата страна и в граничните региони на Русия ", съобщи Зеленски по време на вечерното си видеообръщение, оповестено в Телеграм. По думите му съветската страна е " събрала съвсем всички и всичко, което е способно да се бие с нас ".

Зеленски сподели, че макар изказванията на руснаците, че нанасят удари единствено по военни обекти, те не престават да нападат жилищни региони и да убиват цивилни жители.

" Руската войска в тази война се записва вечно в международната история като най-варварската и нечовешка войска в света ", сподели Зеленски, представен от АП.

По думите му обстановката в Мариупол остава непроменена и е " допустимо най-тежка ". Президентът на Украйна съобщи, че съветската войска блокира всички опити за основаване на филантропични коридори от града, написа Българска телеграфна агенция.

Зеленски сподели още, че Кремъл не е дал отговор на предлагането за замяна на Виктор Медведчук, непосредствен до президента Владимир Путин, за бранителите на Мариупол.

Украинският президент повтори апелите си за повече оръжейни доставки за Украйна. " Ако имахме достъп до всички оръжия, от които се нуждаем, с които разполагат нашите сътрудници и които са сравними с оръжията на Руската федерация, към този момент щяхме да сме завършили тази война ", сподели Зеленски.

" Морален дълг " на страните, които разполагат с тези оръжия, е да ги дават, уточни Зеленски и добави, че те биха могли да спасят живота на хиляди украинци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР