Пустинята Наска в Перу е популярна със своите геоглифи -

...
Пустинята Наска в Перу е популярна със своите геоглифи -
Коментари Харесай

Рисунката на котка в пустинята от преди 2000 години

Пустинята Наска в Перу е известна със своите геоглифи - рисунки върху земната повърхнина, основани преди към и повече от 2000 години. Те са познати и като Знаците в Наска и са част от Списъка на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО от 1994 година

Рисунките, основани от локални племена, са формирани както от елементарни линии и геометрични фигури, по този начин и от разнообразни комплицирани форми, изобразяващи животни да вземем за пример. А последната открита е с дължина 37 метра и е на котка.

Тя е съумяла да остане незабелязана до момента, само че около основаването на нов път в пустинята, който да стига до площадка за наблюдаване, се е оказало, че той минава тъкмо около нея.

Huge cat found etched into desert among Nazca Lines in.
— Ancient History Encyclopedia (@ahencyclopedia)
При откриването си геоглифът е съвсем неосезаем и пред изгубване поради естествени ерозионни процеси . За седмица обаче е измит и консервиран, с цел да добие тип, сходен на останалите.

И за котката, както и за останалите рисунки, се счита, че са основани от вдлъбнатини в повърхността посредством унищожаване на горния червеникав пласт , под който остава по-светъл слой, предава BBC.
 Снимка 501330

Според археолози, новооткритият геоглиф е основан по-рано от по-голямата част от рисунките, дело на племето Наска. Котката най-вероятно е от късната епоха на Паракас - от 500 година прочие Н. Е. до 200 година сл. Н. Е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР