Пустинята Гоби, Монголия Разположена в Азия и покриваща части от южна

...
Пустинята Гоби, Монголия
Разположена в Азия и покриваща части от южна
Коментари Харесай

10 пустини, които си заслужават да посетите за ваканцията

Пустинята Гоби, Монголия

Разположена в Азия и покриваща елементи от южна Монголия и северен Китай, пустинята Гоби е една от най-невероятните пустини в света. Посетителите ще се насладят на красиви пейзажи и вълнуващи завършения целогодишно. Докато сте там не пропускайте да се качите на камила и да изкачите една от най-големите и невероятни пясъчни дюни в света.

Пинакълс, Австралия



Известна със своите причудливи варовикови форми, пустинята Пинакълс е наложителна дестинация. Скалните форми с височина от 1 до 5 м основават чувството, че сте на друга планета.

Национален парк " Джошуа "



Този парк е домът на пустините Мойаве и Колорадо. Разположени на разнообразни височини, тези пустини имат свои лични неповторими екосистеми с разнородни типове растения и животни. Посетителите се любуват на къмпингуване, наблюдаване на птици и диви животни.

Сахара, Африка



Това е едно от най-хубавите места за къмпингуване в света. Луксозният необитаем лагер Erg Chigaga предлага удобно и незабравимо прекарване. Останете в една от просторните палатки, обзаведени с мебели, килими и слънчево осветяване. Когато сте подготвени за някакво премеждие, направете с екскурзия, пояздете на камила или пробвайте песъчлив ръб.

Соноран, Аризона



Покривайки югозападните елементи на Аризона, пустинята Соноран предлага достоверно пустинно премеждие като никое друго. Тя е изпълнена с красиви диви цветя и е дом на големия кактус сагуаро. Посетителите могат да се любуват на пустинния пейзаж с разходка с балон с парещ въздух, обиколки с джипове или пешеходни преходи.

Барденас Реалес, Испания



Съставен от глина, креда и пясък, това е една от най-впечатляващите пустини в Европа. Природният парк, ситуиран на към 170 благи от Мадрид, заема почти 100 000 акра. Посетителите могат да вършат преходи, да карат колело или да прегледат парка с кола.

Уади Рум, Йордания



Уади Рум, ситуиран в южната част на Йордания, се състои от следена предпазена зона. Тя е известна със своите живописни и археологически забележителности. Разгледайте Уади Рум с камила, джип, кон или пешком. За най-хубавото прекарване, пренощувайте в пустинния лагер.

Намиб, Африка



Тази крайбрежна пустиня, изпълнена с зашеметяващи червени пясъчни дюни, се намира в Южна Африка. Тя обгръща повърхност от към 31 274 квадратни благи, простирайки се по крайбрежието на Намибия като се слива с пустинята Каоковелд. Посетителите се любуват на дивата. Тук може да слонове, лъвове, носорози и зебри.

Дубайска пустиня, Дубай



Дубайската пустиня е най-известна със своите вълнуващи благоприятни условия за завършения. Включете се в сафари с екскурзовод, изследвайте сами с АТВ или се качете на балон.

Бялата пустиня, Египет



Тази пустиня е естественото знамение на Египет и е известна с невероятната си природа. Прекрасният бял пейзаж и скални формирания с цвят на креда ще ви оставят безмълвни. Посетителите могат да се любуват на къмпингуване под звездите, което е изключително вълнуващо при пълнолуние.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР