Пусното обявление за спешна поръчка за допълнителни 120 терабайта памет

...
Пусното обявление за спешна поръчка за допълнителни 120 терабайта памет
Коментари Харесай

БСК поиска настоятелно и с иронични думи обяснение за ситуацията с Търговския регистър

Пусното съобщение за незабавна поръчка за спомагателни 120 терабайта памет за Търговския указател провокира Българската стопанска камара (БСК) да се обърне обществено към Агенцията по вписванията.
От БСК недоволстват, че от края на август тази година до този миг Агенцията по този начин и не изясни „ ясно и почтено “ какви са аргументите за срутва на регистъра, кои са отговорните и какви са ограниченията, които ще се приложат, с цел да не се повтори това.
Новата поръчка за в допълнение количество памет предизвика БСК да съобщи, че е „ неприемлива и рискова тезата, че Агенцията по вписванията не знае какво е техническото положение на дисковите масиви, на които съхранява данните от поверените ѝ за администриране регистри, още по-малко, че не е била длъжна да планува и ръководи риска от настъпване на механически недостатък.” Камарата иронично прибавя, че няма да разяснява, че за мотивиране на претекстовете за избор на типа на процедурата, преди всичко са посочени „ изявления в медиите “.
Стопанската камара обръща вниманието и на очевидното, посочено в текста за съобщение на поръчката – че в границите на 34 дни няма повече да има никакво пространство за запазване на данни от Търговския указател. „ Опасяваме се, че в посочените къси периоди, даже и при сполучливо извършена процедура за избор на реализатор, действието на осведомителните регистри ще е изложено на огромен риск. “ Затова БСК желае от Агенцията по вписванията да бъдат оповестени всички аргументи, довели до срутва на Търговския указател, както и ограниченията, които ще бъдат подхванати за застраховане на неговото действие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР