Пуснатият в експлоатация дрон с инфрачервен сензор за засичане на

...
Пуснатият в експлоатация дрон с инфрачервен сензор за засичане на
Коментари Харесай

Карантина ли? Уникални КАДРИ на безобразия в циганските махали, заснети от инфрачервения дрон

Пуснатият в употреба дрон с инфрачервен датчик за засичане на телесната температура отдалеко през днешния ден през целия ден обикаля бургаските ромски гета в няколко квартала на морския град.

Целта му е освен да ревизира от височина към 25 метра дали малцинствата съблюдават ограниченията за сигурност по време на изключителното състояние, само че и да ревизира отдалечено дали някой от ромското съсловие няма повишена температура, написа "Флагман ".



Дронът е оборудван със датчик, който е сензитивен към инфрачервена светлина и по този начин може да засича отдалеко температурата на всичко, което камерата му снима. За да са оптимално достоверни резултатите, той не би трябвало да е на повече от 20-25 метра от своята цел.



Дронът може да мери температурата на индивидуален обект, само че е също толкоз прецизен, когато сканира група обекти. Тогава той посочва цветово или с числа, както бъде надъхан, кой от групата обекти е с друга от на останалите температура.

Кадрите са от през днешния ден и на тях ясно си проличава, че представителите на малцинствата ни минимум съблюдават ограниченията срещу разпространяването на ковид.

Видно от видеата те се събират на огромни групи на по-отворените в гетата места и следят летящия над главите им уред. Изключено е да се приказва за лимитирани обществени контакти, както и за съблюдаване на отдалеченост от 1.80 метра сред тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР