Пуснахме указания до областните управители, кметовете на общини за предприемане

...
Пуснахме указания до областните управители, кметовете на общини за предприемане
Коментари Харесай

Пожарната с указания за превантивни мерки заради очакваното влошаване на времето

Пуснахме инструкции до регионалните шефове, кметовете на общини за предприемане на спомагателни превантивни ограничения, за недопускане наводнения и застрашаване живота и здравето на хората. Това сподели шефът на ГДПБЗН основен комисар Николай Николов на брифинг за настоящите данни и превантивни препоръки по отношение на прогнозата за усложнена метеорологична конюнктура, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Колегите от Национален институт по метеорология и хидрология предвиждат, че динамичната метеорологична конюнктура ще се резервира и през идващите дни. Това наложи ние да пуснем инструкции до регионалните шефове, кметовете на общини за предприемане на спомагателни превантивни ограничения за недопускане наводнения и застрашаване живота и здравето на хората “, изясни Николов. Той добави, че тези ограничения са свързани най-много с наблюдаване на сериозни сектори на речните корита, обзор още един път на шахтите, на водопроводните и канализационни съоръжения, активизиране доброволческия състав. Пуснали са инструкции и до структурите на Министерство на вътрешните работи и по-специално до пожарните служби, с които още един път обръщат внимание, че би трябвало тяхната подготвеност да остане на високо равнище, тъй че в оптимално къс период да се притекат на помощ, в случай че е належащо. Пуснали и инструкции до структурите на БЧК.

На въпроса на кои региони ще извърнат по-сериозно внимание, той сподели, че особено писмо е изпратено за през днешния ден до шефовете на Видин, Монтана, Ловеч, Враца, където се чакат по-интензивни превалявания. За на следващия ден прогнозата е за по-голямата част от страната като се изключи Добрич, Силистра, Перник, София окръг, Кюстендил и столицата, където кодът е зелен, в останалата част оповестеният код е жълт. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР