Пуснаха за движение още 23,6 километра от автомагистрала Струма в

...
Пуснаха за движение още 23,6 километра от автомагистрала Струма в
Коментари Харесай

Откриха без Борисов, но с плакат към него, нови 24 км от АМ Струма

Пуснаха за придвижване още 23,6 километра от автомагистрала " Струма " в сектора сред Кресна и Сандански. Строежът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет посредством стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година

На формалната гала участваха министрите на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инжинер Светослав Глосов, народни представители, кметове и голям брой жители.

На церемонията не участва министър председателят Бойко Борисов, само че присъстващи бяха издигнали афиш с надпис: " Благодарим Ви, господин Министър ръководител, че ни направи европейци! ".

Министър Желязков посочи, че напъните за възстановяване на благосъстоянието на обитаемоте места са ориентирани както към Южна, по този начин и към Северна България, и доказателство за това са обезпечените преди седмица средства за построяването на Автомагистрала " Хемус ".

" Всичко това нямаше да бъде реалност без поредната политика на премиера Бойко Борисов и далновидността му, че свързаността е инвестиция в бъдещето на всеки район, сподели още Желязков.

По думите на транспортния министър досега са построени 93 км от автомагистралата до Гърция, а срокът за строителството на оставащите 57 км е 2023 година " Оптимисти сме, че ще успеем да осъществяваме заложената стратегия в период и след 5 години ще пътуваме от София до Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата за един час и половина ", разяснява Росен Желязков.

В сектора сред Кресна и Сандански има построени 3 пътни възела - " Кресна ", " Струмяни " и " Сандански ", 25 огромни уреди - мостове, надлез над ж. п. линията София - Кулата, селскостопански подлези и надлези.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР