Пуснаха предсрочно от затвора санданския наркобос Васил Маникатов, който излежаваше

...
Пуснаха предсрочно от затвора санданския наркобос Васил Маникатов, който излежаваше
Коментари Харесай

Пуснаха предсрочно виден наркобос, свидетел срещу Наглите

Пуснаха предварително от пандиза санданския наркобос Васил Маникатов, който излежаваше 23-годишна присъда по няколко каузи, водени у нас и в Гърция. Решението на Софийски градски съд идва, откакто Маникатов е бил зад решетките за наркоразпространение 15 години и един месец от 2004 година, оповестява Струма.бг. Той е афиширан и като очевидец по делото против „ Наглите “.

Съдията по делото Вера Чочкова разгласи, че пандизчията е изтърпял повече от половината по присъдата, което по закон дава съображение за предварително освобождение.

Затворническата администрация са показали добра характерност на Маникатов, бил изпълнителен, употребил се с положително име, изпълнявал разпорежданията на чиновниците. Имало доказателства за поправянето му и рискът от рецидив бил редуциран до най-малко.

Тъй като в пандиза бил на свободен режим, Маникатов работел редом във компания, поддържаща апарати за минерална вода. Съпругата му Анелия Стойчева го откарвала с кола постоянно, след края на работното време го прибирала в пандиза, където той излежавал наказването си.

Маникатов ще се среща в продължение на две години с пробационен чиновник, натрапен му е и шестмесечен изпитателен период.

Историята му с „ Наглите “ е от 2008 година, когато като в американски екшън той бе похитен от пандиза в Казичене и 11 дни бе държан в плен. Освободиха го против 241 000 евро, поради което съгласно прокуратурата санданчанинът е жертва на групата за отвличания. /Марица.бг
тагове изтъкнат наркобос наглите
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР