Пускат катаджиите във ваканция“. В МВР умуват върху нови идеи

...
Пускат катаджиите във ваканция“. В МВР умуват върху нови идеи
Коментари Харесай

Пускат катаджиите във „ваканция“


Пускат катаджиите във „ почивка “. В Министерство на вътрешните работи умуват върху нови хрумвания против пътните произшествия. От 15 юни до 31 август „ Пътна полиция “ ще организира обичайна акция
„ Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя “,
заяви основен контрольор Лъчезар Близнаков от Главна дирекция „ Национална полиция “. Той уточни, че за същия интервал през 2022 година по пътищата в страната живота си са изгубили пет деца, а други 356 са ранени, те са били пасажери.
Акцията „ Ваканция “, в която ще бъдат пуснати
катаджиите, включва превантивни и контролни ограничения в регионите на детските градини и учебните заведения, както и в дребните обитаеми места.

Близнаков уточни, че служителите на реда ще бъдат безкомпромисни към водачите, които нарушават разпоредбите за транспорт на деца.
Успоредно с тази акция, по отношение на
интензивния трафик, от 15 юни до 14 септември ще се организира акцията „ Безопасно лято “, която е ориентирана към ограничение на пътните катастрофи.

В дните петък и неделя сред 14 и 21 часа по главните пътни посоки, на изходите на огромните градове и входовете на курортните комплекси ще бъдат ангажирани оптимален брой служители на реда и механически средства, изясни Лъчезар Близнаков.
Той уточни още, че полицейските чиновници
ще се движат в трафика и ще наблюдават за неправилни маневри и придвижване по автомагистралите. Той напомни, че най-честите нарушавания са придвижване в спешната лента.

„ Водачи, които не се вписват в нормалната пътна конюнктура посредством прояви на експанзия, неспокойствие и други сходни ще бъдат
извеждани от трафика и интензивно проверявани “,
добави основен контрольор Близнаков, представен от Българска телеграфна агенция. Той добави, че ще се ревизират водачи за алкохол и опиати наоколо до питейните заведения.
На въпрос по отношение на един от целите
на вътрешния министър Калин Стоянов – пътната сигурност, Близнаков разяснява, че са извършени срещи на най-високо равнище, като се разискват и се работи по нови хрумвания по отношение на пътния травматизъм.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР