Пускат електронните винетки в продажба от утре Утре от 14

...
Пускат електронните винетки в продажба от утре Утре от 14
Коментари Харесай

Пускат електронните винетки в продажба от утре

Пускат електронните винетки в продажба от на следващия ден Утре от 14 часа стартира продажба на електронни винетики през уеб страницата bgtoll.bg, мобилното приложение bgtoll и през терминали за самотаксуване.
 
Шофьорите, които имат хартиени винетки, годни и през 2019 година, могат да ги обръщат в електронни. Преобразуването не е наложително, а целесъобразно. Водачите, които не го създадат, няма да бъдат глобявани, стига да запазят хартиения стикер на предното стъкло на автомобила си. Възможно е обаче да бъдат спрени за инспекция след 1 януари, когато влизат в действие електронните винетки и стартира да работи така наречен “ТОЛ полиция ”.

 електронна винетка БГНЕС, списък
Най-важно при пазаруване на електронни винетки е вярното въвеждане на регистрационния номер на автомобила, мечтаният период на годност и началната дата на годност. Водачите ще могат да посочат начална дата на годност до 30 дни от момента на закупуване.
 
При превръщане на хартиени винетки пък се вкарва регистрационния номер на колата и периода на годност.-->
 
Електронните винетки влизат в действие от 1 януари 2019 година, тъй че водачи, които нямат винетки, а ще пътуват по републиканската пътна мрежа по празниците, би трябвало да си закупят хартиена винетка с по-къс период на годност.

 електронна винетка БГНЕС, списък
Цените на всички типове електронни винетки остават същите. За леките коли годишната е 97 лева, тримесечната - 54 лева, месечната 30 лева, а седмичната 15 лева От началото на идната година за леките коли ще има нов тип винетка – уикенд, чиято цена ще бъде 10 лева Тя ще е годна от обяд в петък до среднощ в неделя, и предопределена е за хората, които по-рядко пътуват. Най-изгодна за водачите е годишната винетка, тя коства на лидера по 26 стотинки дневно за прилагане на цялата пътна мрежа.
 
До началото на 2019 година в комерсиалните обекти по продължение на пътната мрежа, най-вече на бензиностанциите ще бъдат конфигурирани общо 500 терминала за самотаксуване, от които също ще може да се купуват е-винетки. Терминалите ще оперират на осем езика - български, британски, немски, съветски и на езиците на прилежащите на България страни - гръцки, румънски, сръбски и турски. Плащанията ще се правят посредством дебитна и кредитна карта. Всички, купили винетка, ще могат да ревизират на уеб страницата bgtoll.bg дали тя е годна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР