Пускат допълнителни 200 билета за концерта-спектакъл „Завръщане Пловдив е моят

...
Пускат допълнителни 200 билета за концерта-спектакъл „Завръщане Пловдив е моят
Коментари Харесай

Оперната прима Соня Йончева с концерт в родния Пловдив след 8 години

Пускат спомагателни 200 билета за концерта-спектакъл „ Завръщане "

" Пловдив е моят град. 8 години чаках това завръщане. Мечтата ми от дете бе да пея в Античния спектакъл. Като човек, който сбъдва фантазиите си, съм щастлива да подаря концерт на моите съграждани. Това е персонален жест на Соня от Пловдив към пловдивчани и българската аудитория! ", сподели Соня Йончева разчувствана при среща с медии в една от знаковите къщи на Стария Пловдив - Хиндлиян. В нея световноизвестното българско сопрано за първи път се срещна със своя фаворит 26-годишния бас Божидар Божкилов, който избра измежду 50 млади български реализатори да показа на публиката в Пловдив. " Божидар го чака огромно бъдеще. И аз ще му оказа помощ да направи кариерата, която заслужава ", сподели Йончева. " За мен е чест да разделям сцена с вас, маестра! ", отговори Божкилов.

Оперната звезда дружно с майка си Теменуга и брат си Марин Йончев разгледаха реставрираните остарели къщи в Стария Пловдив, посети новооткрития хотел изложба 37 и прегледа сбирката от произведения на модерни български художници като Енчо Пиронков, Кольо Карамфилов, Емил Стойчев, Светлин Русев и Павел Стойчев и дегустира българско розе в Glass of wine gallery.

Специално за концерта в Пловдив са пристигнали меломани от чужбина, с цел да чуят българското сопрано, както и задгранични медии. Дойче веле приготвя специфичен репортаж за завръщането на Йончева в родния й град. Снимките бяха в Балабановата къща и на едно от тепетата.

" Истински шанс е, че бяхме в Гърция на отмора и разбрахме за концерта. В обстановката на Ковид 19 е същинско знамение, че може да присъстваме на сходно събитие ", споделя Ан Грийнбърг от Ню Йорк, която със брачна половинка си живеят последната една година в Берлин. Тя дружно с група от 24 меломани от Норвегия, Австрия, Германия и Румъния са подготвени да изкарат карантина при завръщането си от България вкъщи, само че да чуят онлайн Йончева.

" Подобни концерти са недостиг през днешния ден, тъй като са рискови, както за изпълнителите, по този начин и за публиката. Надяваме се, че е основана добра организация и съблюдаване на всички ограничения против пандемията ", сподели Ерике Меснер, историк от Хановер.

Заради огромния интерес през днешния ден са пуснати още 200 билета за концерта на Йончева. Вратите на Античния спектакъл ще бъдат отворени в 19:30 часа, началото е в 20:30 часа, оповестиха уредниците от екипа на Йончева.

Ако вали, концертът ще стартира с малко забавяне, с цел да бъде основан конфорт на публиката.

В програмата довечера певицата е присъединила известни арии от Верди, Пучини и Бизе. Соня е приготвила и специфична изненада за българската аудитория - песента на Петър Ступел „ Замълчи замълчи " от кино лентата „ Любимец 13 ". „ Избрах тази обичана ария, тъй като майка ми я пее непрекъснато у дома. " Румен Бояджиев -син прави новия аранжимент. Заедно с нея на сцената ще бъдат маестро Найден Тодоров и брат й Марин Йончев, който живее и работи в Женева. Двамата ще изпълнят дует от " Уестсайдска история ", а младият надарен бас Божидар Божкилов ще извърши обичаната си песен на крал Филип II от четвърто деяние на операта ‚Дон Карлос ". Оперната прима показа, че концепцията й за показване на нов гений пред публиката е нуждата от реализиране на връзка сред оперните генерации, а и да се показа положителна сила.

След Концерта в Пловдив, Йончева лети за Италия, където на 29 август ше взе участие в оперна церемония на Арена ди Верона с Пласидо Доминго. За пътуването на Йончева помогнаха персонално министрите Банов, Захариева и италианско външно министерство, българското посолство в Рим и шефа на БКИ - Рим Жана Яковлева. Италия е една от страните, които вкара карантина за идващите от България. Поради късия период на Йончева бе публикуван специфичен документ за директно стигане до Верона.

Соня Йончева насочи специфична покана за събитието към бащата на Графа -Кирил Ампов, който пръв преди време открива гения на бъдещата певица в предаването „ Хит минус 1 ".

Снимка Александър Богдан Томпсън
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР