Пускането на зенитния ракетен комплекс С-500 Прометей в серийно производство

...
Пускането на зенитния ракетен комплекс С-500 Прометей в серийно производство
Коментари Харесай

Military Watch Magazine: ЗРК С-500 ще бъде безценен актив и знаково събитие за целия свят

Пускането на зенитния ракетен комплекс С-500 " Прометей " в серийно произвеждане ще стане знаково събитие за Русия и нейните военни сътрудници, написа профилираното издание Military Watch Magazine.

Засега за обезпечаването на противоракетната защита на Москва са задоволителни и съществуващите към този момент системи С-400, С-300В и А-135, само че за отразяване на новите закани е нужна рационализация на арсенала за ПРО. Затова довеждането до сполучлив завършек на създаването на С-500 е задача от стратегическо значение за Русия, така както западните страни сложиха ударението на създаването на хиперзвукови и междуконтинентални балистични ракети, написа.

" В тази връзка С-500 ще бъде скъп актив. Системата би трябвало да стане първата в света платформа, която ще е в положение да отразява офанзиви на хиперзвукови ракети " - се акцентира в материала на портала.

С-500 е ново потомство зенитноракетни системи " земя-въздух ". На процедура тя съставлява повсеместен комплекс с далечно деяние и височинен прехват с нараснал капацитет за противоракетна защита и е способна да прехваща балистични ракети.

Според информация от открити източници, С-500 има радиус на поразяване 600 километра и ще може да открива и да поразява по едно и също време до 10 балистични свръхзвукови цели, летящи със скорост до 7 километра в секунда.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР