Пускането на руската автоматична станция Луна-25 е насрочено за 13

...
Пускането на руската автоматична станция Луна-25 е насрочено за 13
Коментари Харесай

Определиха датата на първата за съвременна Русия мисия до Луната

Пускането на съветската автоматизирана станция " Луна-25 " е планувано за 13 юли, заяви държавната корпорация " Роскосмос ", представена от ТАСС.

" Изстрелването на галактическия уред " Луна-25 ", като се вземе поради " астрономическият прозорец " през тази година, е планувано за 13 юли 2023 година ", се споделя в известието на " Роскосмос ".

През септември предходната година генералният шеф на " Роскосмос " Юрий Борисов заяви, че се отсрочва стартирането на галактическия комплекс за 2023 година Предполагаше се, че изстрелването ще бъде осъществено от площадката на космодрума " Източен ". На последния стадий от подготовката остана да се ревизира работата на доплеровия правоприемник на галактическата станция.

Космическият уред се състои от две съществени елементи. Долната от тях е устройство за кацане във формата на структура с " крайници " за кацане - опори, които обезпечават безвреден контакт с повърхността на Луната. Горната част на галактическия уред съставлява нехерметически затворен бранш с уреди за проучвания.

" Луна-25 " ще бъде първата съветска задача до Луната за последните 46 години. Задача на галактическата станция е да развие технологията за меко кацане на Луната в околополярния район. " Луна-25 " ще организира и контактни проучвания на регионите на Южния полюс на Луната.
 Грандиозни научни пробиви със международно значение, направени през 2022 година
Грандиозни научни пробиви със международно значение, направени през 2022 година

Сред тях е и пробива при опитите с термоядрения синтез, както и изследването на Космоса
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР