Пускането на първите спирки от третия лъч на метрото може

...
Пускането на първите спирки от третия лъч на метрото може
Коментари Харесай

Пускането на третия лъч на метрото може да се забави

Пускането на първите спирки от третия лъч на метрото може да остане за следващата година. Първоначално заложеният период през есента да бъде пуснато придвижването в правата сред "Красно село " и бул. "Владимир Вазов " е под въпрос, поради тествания, които би трябвало да направи фирмата-производител на новите влакове.

"Строителството ще завърши през октомври, само че "Сименс " ще продължи с тестванията на влаковете и цялостната автоматика ", уточни шефът на "Метрополитен " Стоян Братоев пред столичен всекидневник и добави, че поради това не може да се обвържат с безапелационен период за стартиране на новите линии, само че въпреки всичко упованията са това да се случи до края на годината. По новото трасе на подземната железница ще се движат нови влакове с понижено ползване на електрическа енергия, понижени равнища на звук, както и с алтернатива за придвижване без ватман. Водачите ще са с лимитирани функционалности, само че те ще бъдат подготвени и за работа на ръчен режим.

Междувременно Братоев дружно със зам.-кмета по превоз Дончо Барбалов инспектира ремонтните действия в "Овча купел ". При инспекцията стана ясно, че ще бъде построен нов буферен паркинг за 200 коли при строящата се сега спирка на метрото в столичния квартал. Освен това в региона ще бъде прокарана и нова улица. Изграждането на улица "Централна " стартира на 1-ви август, а строителните действия би трябвало да приключат до шест месеца. Общата дължина на правата е 1,2 км, от тях напълно нови са 750 м от ул. "„ Антонин Колар " до връзката на ул. "Промишлена " с ул. "Иван Хаджийски ". Ще бъдат построени настилки, тротоари от унипаваж и улично осветяване. В "Овча купел " би трябвало да бъде ремонтиран и бул. „ Президент Линкълн “.

При откриването на третия лъч се чака 500 хиляди пасажери на ден да употребяват подземния транспорт. Очакванията са от периферните точки на града до центъра да се стига за 16 минути. С новата метроотсечка пътният трафик ще бъде понижен с 30%. Третата линия ще има връзки с над 55 автобусни и тролейбусни спирки. По пероните на новите спирки, ще има и стъклени загради против произшествия с височина 1,5 м, които ще се отварят при идването на влака.

"Не бихме позволили компромис със сигурността и качеството на работа, още по-малко поради датата на изборите ". Това от своя страна написа във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова за възможното забавянето на стартирането на третия лъч на метрото. Тя показа, че през последните 3 години е имало изключителни прекъсвания на тунелопробивната машина поради слабите почви в някои сектори и посочи, че три километра от новото трасе е под реки. "Изборите идват и отминават, животът на хората и развиването на града не престават и би трябвало да продължат ", разгласи Фандъкова. Градоначалникът също заяви, че строителството на правата от бул. "Владимир Вазов " до "Красно село " ще приключи през октомври, а по-късно стартират тестовите тестване на влаковете. "Работим по този начин, че да успеем да пуснем линията до края на годината ", написа още столичният кмет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР