Пуска роботизирана линия за извличане на материали от iPhoneРоботът Daisy

...
Пуска роботизирана линия за извличане на материали от iPhoneРоботът Daisy
Коментари Харесай

Apple се стреми към затворено производство с рециклиране

Пуска роботизирана линия за добиване на материали от iPhone

Роботът Daisy извлича съставни елементи с скъпи материали от iPhone
(снимка: Apple)

Apple се пробва да промени метода, по който обработва остарялата електроника, употребявайки специфична роботизирана линия. Машината извлича материали от използвани устройства за по-късното им потребление при основаване на нови артикули, съобщи Ройтерс.

Базираната в Калифорния компания твърди, че роботизираната линия за остаряла електроника, наречена Daisy, която към този момент работи в Тексас, е част от проекта на Apple да се трансформира в производител със затворени вериги, самостоятелен от минната промишленост. Много амбициозна цел, която съгласно някои анализатори е непостижима.

Източници от минната промишленост са уверени, че с световното търсене на електроника и електрически транспортни средства, размерът на употребяваните минерали ще продължи да нараства и нуждата от рандеман и нови естествени материали няма да изчезне.

Daisy може да разглобява до 200 айфона за един час
(снимка: Apple)

Що се отнася до роботизираната линия Daisy, тя се употребява за преработване и добиване на разнообразни метали от остарели iPhone устройства – литий, алуминий, кобалт и други По време на естествена работа конвейерът може да разглобява до 200 айфона на час. Според представители на компанията, iPhone е първият артикул, който се рециклира благодарение на роботизираната линия Daisy, заради огромната си известност.

Apple към този момент употребява рециклирани железни сплави в някои от своите артикули и възнамерява да разшири този лист в бъдеще. Освен това производителят на iPhone не изключва опцията да показа технологията за създаване на конвейери за автоматизирано демонтиране на използвана електроника с други компании, в това число от автомобилната промишленост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР