Пушенето на цигари губи популярност в Съединените щати, чиито здравни

...
Пушенето на цигари губи популярност в Съединените щати, чиито здравни
Коментари Харесай

Едва 14% от американците са активни пушачи

Пушенето на цигари губи известност в Съединените щати, чиито здравни управляващи оповестиха, че към момента едвам 14% от популацията сега пушат.
Според изследване за 2017 година 34 млн. от пълнолетните в Съединени американски щати пушат. Този 14-процентов дял е с 1,5% по-нисък, в сравнение с е бил през 20016 година, споделят от Центъра за надзор на заболяванията (СDС)
Сегашният % отбелязва спад от 67% по отношение на 1965 година, годината, в която Националното здравно проучване (NHIS) стартира да събира годишни данни за пушачите, се споделя в отчета на CDC.
" Това ново ниско равнище на тютюнопушене измежду американските възрастни е голямо достижение за публичното здраве ", съобщи шефът на CDC Робърт Редфийлд. Докладът на NHIS също по този начин акцентира доста понижаване на броя на младите пушачи за цигари през 2017 година спрямо година по-рано, предава БГНЕС.
Около 10% от американците на възраст 18-24 година пушат цигари през 2017 година, спрямо 13% през 2016 година Междувременно използването на електронни цигари се усилва бързо измежду младежите, а регулаторите в Съединени американски щати обмислят възбрана на ароматизирания никотин, който се употребява в апаратите за зареждане с акумулатори.
Според CDC един от всеки петима възрастни в Съединени американски щати (47 милиона души) към момента употребява някаква форма на тютюнев артикул - цигари, пури, електронни цигари, наргилета или бездимен тютюн - %, който е останал постоянен през последните години.
Пушенето на цигари към момента е основната причина за предотвратими смъртни случаи и заболявания в Съединените щати, убивайки към 480 000 американци всяка година.
Около 16 милиона американци страдат от заболяване, обвързвано с тютюнопушенето. " Повече от половин век пушенето на цигари е водещата причина за смъртността от ракови болести в Съединените щати ", съобщи шефът на Националния институт по рака Норман Шарплес.
" Елиминирането на тютюнопушенето в Америка ще в профил с течение на времето към една трета от всички смъртни случаи от рак ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР