Пушенето едновременно на традиционни и електронни цигари повишава три пъти

...
Пушенето едновременно на традиционни и електронни цигари повишава три пъти
Коментари Харесай

С какво е опасно пушенето на традиционни и електронни цигари

Пушенето по едно и също време на обичайни и електронни цигари покачва три пъти риска от хронични болести на белите дробове, оповестява „ San Francisco Chronicle ”.
Учени от Калифорнийския университет откриха, че хора, които пушат и елементарни, и електронни цигари, са изложени на по-голям риск от развиване на хронични белодробни болести като астма, бронхит и емфизем.
Те считат, че пушенето на електронни цигари оказва продължително влияние върху дихателната система, съпоставими с последствията от пушенето на елементарни цигари, добавя БГНЕС.
Въпреки съществуващото мнение, че преходът към електронни цигари ще понижи риска от белодробни болести, учените акцентират, че вместо да се откажат изцяло от елементарните цигари, доста пушачи ги редуват с електронни. Това усилва заплахата доста повече, в сравнение с пушенето на единия от двата типа цигари.
В оповестен в списание „ American Journal of Preventive Medicine ” материал се разказват резултатите от проучвания в интервала 2013 – 2016 година, в границите на които е следено здравословното положение на 32 000 американци, пушещи елементарни и електронни цигари.
Центъра по надзор и профилактика на заболяванията към държавното управление на Съединени американски щати заяви предходната седмица, че броят на смъртните случаи, провокирани от болести на белите дробове, породени от електронни цигари, е достигнал 52, а заболелите са повече от 2 400.
Подчертава се, че евентуалната, само че не и единствена причина за болесттите е маслото с витамин Е.
Няколко щати в Съединени американски щати вкараха възбрана за продажбата на ароматизирани смеси за електронни цигари, а президентът Доналд Тръмп разгласи, че скоро се чака цялостна възбрана за продажбата им в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР