Пушенето е много лош човешки навик, донесъл преждевременната смърт на

...
Пушенето е много лош човешки навик, донесъл преждевременната смърт на
Коментари Харесай

Пластмасата е по-опасна от цигарите и също толкова трудна за отказване

Пушенето е доста неприятен човешки табиет, донесъл преждевременната гибел на милиони хора. Но това, което е по-страшно от пушенето и което ще навреди на безусловно всички, освен на пушача и неговите близки, е пластмасата.

Към нея сме пристрастени всички – от децата до бабите, от най-образованите до най-работливите, от най-здравословно живеещите до най-големите фенове на бира и бекон.

Ние обожаваме пластмасата. Харесва ни свободата да използваме нещо и да го захвърлим с лекост.

Харесваме неналичието на отговорности към пластмасовите принадлежности и кутии. Харесваме елегантния тип, който питието ни придобива единствено с прибавянето на една сламка.

Ние не можем да живеем и без найлоновите пликчета. Обичаме да ни поставят в тях всичко, което си купим, без значение дали не можем да вземем покупката си просто в ръка.

If this doesn't make your heart sink and realize the gravity of the mess we're in, I don't know what will.......
Публикувахте от Brush with Bamboo в Сряда, 23 май 2018 година
Обожаваме да купуваме на децата си играчки, с които развиваме въображението им, сътворяваме им баснословен свят, а след 3 години изхвърляме, тъй като децата са пораснали.

Ние не можем да живеем без пластмаса и тя е нашата смъртна присъда.

Пластмасата, за разлика от цигарите, които се трансформират в гнусен пушек и наслагвания по белите дробове на пушещия, не се трансформира в нищо.

Think of your "FORKPRINT "! You can get Re-Usable Bamboo utensils at Super Value now:) #NoSingleUsePlastic #BahamasPlasticMovement #BlueBahamas #PlasticOcean #BREEF242
Публикувахте от Mallory Mediodia Raphael в Събота, 11 август 2018 година
Пластмасата си е такава, каквато си е, в продължение на 200 години. После се разпада вероятно на по-малки пластмасови частици. Не изчезва, не се всмуква, не се изпарява.

Всяка една четка за зъби, създадена от 1930 година до момента е към момента тук. В сметищата, измежду храстите край кофите за отпадък, зад някой речен камък, в корема на някой хубав делфин…

Тук е. Ако сте малко по-упорити, можете да откриете първата си четка за зъби. Или тази на баба ви. Всичките са тук, просто са зад ъгъла.

Dear Grandma, is this yours? Scary to think that it could be! The nylon bristled toothbrush was introduced around 1939...
Публикувахте от Brush with Bamboo в Четвъртък, 9 ноември 2017 година
Тук в България пластмасата към момента не е проблем. То за нас нищо в никакъв случай не става проблем до момента в който не ни допре директно. Но тъй като сме привикнали така и така да живеем в кочина, няколко летящи пликчета не ни вълнуват.

Не ни вълнуват и акциите за понижаване на използването на пластмаса, тъй като нас това не ни визира.

Преливащите кофи с отпадък вечер се изпразват постоянно, на идната заран подготвени още веднъж да поемат следващата порция пластмасови опаковки, пликчета и ненужни играчки.

От време на време виждаме някое клипче със нечист с пластмаса океани, само че тъй като ние океан си нямаме, махваме с ръка и си взимаме ново капучино.

'Sewage Surfer' by @JustinHofman This tiny estuary seahorse ‘almost hopped’ from one bit of bouncing natural debris to...
Публикувахте от Plastic Pollution Coalition в Вторник, 12 септември 2017 година
Разбъркваме го със сламка, която хвърляме в кофата 4 секунди по-късно и слагаме капаче на чашата, с цел да предпазим напитката си топла още няколко минути.

После капачето изчезва в кофата за отпадък.

Грешка. Не изчезва. Отива на плаж. Например на Шабла. И отново се срещате, единствено че към този момент го гледате с гадност, тъй като капачето е направило обичания ви плаж замърсен.

 капачка Edna.bg

Дори да го хвърлите в плажната кофа, то няма да изчезне. Ще отиде на сметището върху купчината други капачета.

Купчината ще пораства неудържимо до момента в който не ни затрупа. Тогава обаче ще е късно за реакция.

Сега към момента е елементарно да откажем пластмасата. Просто кажете „ не, благодаря, не желая пликче, сламка и капачка за кафето ми ". Поне това изискуем на децата си.

Спомнете си за този клип идващия път, когато на пазара тръгнат да ви поставят всеки зарзават в обособена торбичка. Или...
Публикувахте от Edna.bg в Четвъртък, 16 август 2018 година
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР