Пушачите, които нарушат забраната за тютюнопушенето на 20 от най-известните

...
Пушачите, които нарушат забраната за тютюнопушенето на 20 от най-известните
Коментари Харесай

3 000 долара глоба или затвор до една година за пушене на плаж в Тайланд

Пушачите, които нарушат възбраната за тютюнопушенето на 20 от най-известните туристически плажове в Тайланд, ще бъдат санкционирани 3000 $ или ще получат затвор до една година. Забраната, която влиза в действие през ноември, следва след почистването на близо 140 000 угарки на разстояние 2,5 километра от фамозния плаж Патонг на остров Пукет.
Въвеждането на възбраната съответствува с пиковия туристически сезон на Тайланд и ще бъде приложена в привличащите гости места, в това число Краби, Кох Самуи, Патая, Пукет и Фанг Нга, осведоми Българска национална телевизия. „Тези плажове са измежду най-красивите в Югоизточна Азия и задачата е да бъздат непокътнати по този начин“, гласи изказване по случцая на шефа на туризма в страната Ютасак Супаспор. Пушачите ще би трябвало да употребяват избрани региони за изхвърляне на угарките, добави той.

Тези, които бъдат хванати да пушат на плажа, може да бъдат осъдени със пандиза или санкция от 100 000 бата (3018 долара).

Заповедта е най-новото изпитание за подсилване на тайландската туристическа промишленост. Секторът е жизненоважен дирек на тайландската стопанска система, привличайки повече от 30 милиона пасажери годишно, само че големият брой идващи също заплашва да повреди някои от идиличните плажове на страната с боклуци и противозаконни обекти, нездравословни за локалните екосистеми.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР