Пурпурните продукти дават енергия, сила и великолепно настроение през есента,

...
Пурпурните продукти дават енергия, сила и великолепно настроение през есента,
Коментари Харесай

Пурпурните продукти дават енергия, сила и великолепно настроение през есента, сочат експерти

Пурпурните артикули дават сила, мощ и превъзходно въодушевление през есента, сочат специалистите. Те са потвърдили, че лилавият цвят е физиологически по-силен от всеки различен цвят - забавя дишането и усилва продължителността на издишването, може да забавя и управлява пулса, усилва издръжливостта на сърцето и съдовете. Психологически потиска рационалното мислене, пробуждайки вместо това интуицията, пък настояват психолозите, представени от Българска телеграфна агенция. Увеличава работоспособността, усъвършенства съня, подтиква нужда от духовно развиване.

В страните от Европа и Америка, където царят логиката и рационализмът (и по тази причина обичан е синият цвят), лилавото се счита за непрестижно. В страните от Азия и Африка, които са по-склонни към емоционалност и мистичност, уважението към този цвят е доста по-голямо. Уважението в Африка и Азия към лилавия цвят е дотам, че на тези континенти към този момент се употребяват лилави храни, създадени по естествен метод или по този начин наричаните био артикули, които стават все по-популярни и в Европа, най-много през есенния и зимния интервал.

Лилавите храни съдържат витамини и минерали, които са от жизненоважно значение за положителното здраве, сочат специалистите. Плодовете и зеленчуците в виолетов цвят са богати на флавоноиди. Флавоноидите са познати като мощни фитохимикали, потребни за здравето на сърцето и намаляващи риска от появяването на сърдечносъдови болести. Това са патладжаните, лилавото зеле, както и лилавият лук, лилавите картофи и лилавите чушки, виолетов карфиол и други. Лилавите храни предотвратяват преждевременното стареене. Те дължат своя хубав цвят на пигмент, наименуван антоцианин. Той е мощен антиоксидант, който може да помогне за понижаване на риска от появяването на рак, усъвършенства паметта и се грижи за общото здраве, дефинират диетолозите.

Специалистите предлагат да се употребяват идващите няколко храни с виолетов цвят. В патладжана се съдържат доста хранителни субстанции, част от които са фибри за здравословно храносмилане. Например, Калият, който е нужен за регулирането на кръвното налягане, също се среща в патладжана. Освен това този зарзават е богат на калций, магнезий, витамин С и витамин А.

Гроздето се среща в разнообразни цветове, само че лилавите са едни от най-хубавите сортове за дегустация. Лилавото грозде също по този начин съдържа обилие от витамини и минерали - желязо, калий, фосфор и витамин К.

Лилавият карфиол е извънредно здравословна опция. Карфиолът е от кръстоцветните зеленчуци, за които някои изследвания са открили, че са свързани с предварителната защита на рака. Карфиолът има високо наличие на калций, калий, фосфор, витамин С, витамин К и доста други витамини, които несъмнено ускоряват имунитета и защищават от респираторни болести през есента и зимата.

Боровинките. Някои хора ги назовават сини, само че в реалност специалистите слагат боровинките дружно с лилавите храни в една категория. Малките зърна са цялостни с антиоксиданти, които оказват помощ в битката със свободните радикали. С потреблението на боровинки се усилва приема на калий, витамин С и витамин К. Консумацията на боровинки, даже и замразени, ускорява имунитета и защищава от респираторни болести през есента и зимата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР