PurePlovdiv“ на Фондация Артеаст“ ще оживи Гребна база, Младежки център,

...
PurePlovdiv“ на Фондация Артеаст“ ще оживи Гребна база, Младежки център,
Коментари Харесай

Българо-френски артист оживява Гребната база, младежкия център и братската могила с инсталации

„ PurePlovdiv “ на Фондация „ Артеаст “ ще оживи Гребна база, Младежки център, Братска могила с съоръжения на българо-френския актьор Християн Бакалов в интервала от април до септември. Събитието е част от Културния календар на Пловдив и е нов план, който се старае да показа града ни по друг метод.
Прочетете още
Организатор е фондация " Артеаст " развива активност в областта на образните и танцови изкуства и артистичното обучение до в този момент в България,Сърбия, Италия, Франция, Белгия и Съединени американски щати. През последните 10 години, основнатаартистична активност на фондацията е да показва визуално-имерсивната трилогия на българо-френския актьор Християн Бакалов – Eternia /Bright, Pure, Eternal/ по целия свят за разнообразни публики, с разнообразни участници и променяйки средата и пространствата, в които се случва.

От основаването си фондацията е осъществила повече от 120 артистични плана, представяни в най-големите международни, културни центрове, музеи, галерии,опери, фестивали и градски пространства, измежду които: по време на Венецианското биенале (2017); център “Жорж Помпиду ”, Канал “Център Помпиду ” - Белгия (2018);Варненско лято (2018); Старозагорската опера и балет (2019); фестивал Pukkelpop,Белгия (2019);фестивал “Шарено петле ”, Плевен (2019); фестивал “Директорфест ”, НюЙорк (2020); Музей за модерно изкуство САМСИ, София (2020); ImageGenerator, Антверпен (2020); Actfestival, София (2022); Културен дом “Красно село ”, София (2022);фламандски културен център BrakkeGrond, Амстердам (2022) и други

Визуално-перформативният план „ PurePlovdiv “ на българо-френския актьор Християн Бакалов се концентрира върху някои от архитектурните благосъстояния на Пловдив - Олимпийската алея на Гребната база и цялата обиколка въз основата, остарялата естрада на Гребната база, Братската могила и Младежкият център, като пространство, свързващо трите обекта. Проектът насочва погледа на пловдивчани и посетителите на града, към тези градски пространства, с покана да ги преоткрият разнообразни, цветни, преобразени от артистичната интервенция на Християн Бакалов. Той е въодушевен от тяхната хубост и значителност за образа на града. В рамките на плана, с изключение на външна смяна, тези пространства ще предложат и разнообразни тематични прекарвания за посетителите: перформативни “потапящи ” акции с присъединяване на доброволците от Младежкия център, визуално-имерсивни лекции, полемики, креативен и просветителни работилници, артистични церемонии и други

Младите хора на Пловдив ще бъдат реализатори и доброволци по време на построяването на инсталациите и спектаклите. Широката аудитория, измежду която доста фамилии, ще научат нови неща и ще погледнат с нови очи на своя град, а за чужденците и гостите на града планът ще се трансформира в различен градски културно-исторически маршрут.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР