Пуна. Светът е натрупал повече ваксини срещу коронавируса, отколкото може

...
Пуна. Светът е натрупал повече ваксини срещу коронавируса, отколкото може
Коментари Харесай

The Times: Светът е натрупал повече ваксини срещу коронавируса, отколкото може да използва

Пуна. Светът е натрупал повече ваксини против ковид, в сравнение с може да употребява, съгласно най- огромния международен производител на ваксини в света – индийския институт „ Серум “, написа английският вестник The Times .

Адар Пунавала, основен изпълнителен шеф на Института „ Серум “, предизвести, че запасите може да се окажат отвън период на валидност, тъй като търсенето е спаднало под предлагането. Предизвикателствата в разпространяването и инфраструктурата - дружно със забележителното съмнение във имунизациите в международен мащаб - в този момент заменят производството като основен фактор, ограничителен световната имунизация, сподели той.

Неговото изявление идва след месеци на предизвестия, че несправедливото систематизиране на имунизациите прави разрастващите се страни уязвими за Covid-19. Проблемът беше подложен в по-остър фокус, откакто разновидността на „ Омикрон “ беше открит в африканските страни.

Миналата седмица някогашният английски министър председател Гордън Браун сподели, че " аритметиката на неуспеха " на Запада при доставката на ваксини е била " неуместна ". В сряда принц Хари разказа имунизирането по света като „ тест за нашия честен темперамент “ и приказва за „ величествен неуспех, когато става въпрос за световна правдивост на имунизациите “.

Но Пунавала, чийто цех в Пуна, в западния щат Махаращра, създава 280 милиона дози ваксина против Covid-19 всеки месец и 80 милиона ваксини за други болести, сподели, че имунизациите са подготвени за доставка, само че даже и най-уязвимите страни не вършат поръчки. Той сподели, че е изключително заинтригуван от политиците в Африка, където единствено 11 % от популацията е имунизирано и все пак поръчките се осъществят постепенно. „ Това е композиция от съмнение към имунизацията и нациите, които не излизат и не дават поръчки по метода, по който настояват, че биха, изключително африканските народи. Щастлив съм да го кажа публично и се надявам да го прочетат, тъй като може би ще се задействат и ще създадат нещо по въпроса “, сподели той.

„ Навсякъде слушам по какъв начин Световната здравна организация и други приказват за неравенството на имунизациите, само че африканските народи отхвърлят да вършат поръчки. Едва сме получили поръчки на стойност 20 милиона дози от африканските народи. Те вървят доста постепенно, като настояват, че чакат дарения от Съединени американски щати и други аргументи. Така че има малко „ спиране на връзката “. "

Пунавала сподели: „ Сега имаме толкоз доста ваксини, че имаме повече, в сравнение с можем да имунизираме на месечна база в Индия. Загрижеността е огромна, че след месец-два срокът на валидност може да бъде проблем. "

Той сподели, че същият проблем е следен по целия свят. Докато напролет и началото на лятото производителите на ваксини мъчеха да изпълнят доставките - до степента, в която Индия наложи краткотрайна възбрана за експорт - в този момент те се борят да се освободят от запасите си. „ Напълно се обърнаха нещата “, сподели той. „ В кратковременен проект има повече предложение, в сравнение с страните могат да поемат на месечна база. Не мисля, че има даже една страна, която се нуждае от повече ваксина, само че не може да я получи. Въпросът е просто да могат да слагат тези дози в спринцовките. "

Само 246 милиона от 384 милиона дози, доставени в африканските страни, са били управлявани, съгласно данни на Airfinity, компания за здравни данни. Това допуска, че една трета от доставките на ваксини в Африка - или 138 милиона дози - остават на склад.

Великобритания е приложила 117 милиона от 141 милиона дози, които в този момент са доставени, 83 % от общия брой.

За разлика от тях, доста страни са употребявали по-малко от половината от своите доставени ресурси. В Южна Африка, откъдето се счита, че е произходът на разновидността „ Омикрон “, единствено 25 % от популацията е имунизирано. И въпреки всичко 11 милиона дози, доставени в страната, занапред ще бъдат приложени на фона на доста съмнение към имунизацията.

Нигерия е получила 20 милиона, само че е приложила 10 милиона дози. Повече от 16 милиона са отишли в Кения, само че 7 милиона са употребявани. Либия е приела 54 милиона дози, само че е приложила единствено 24 милиона дози, 44 % от запасите си. В Джибути тази цифра е 22 %.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР