Пума преследва мъж, излязъл да направи сутрешния си джогинг в

...
Пума преследва мъж, излязъл да направи сутрешния си джогинг в
Коментари Харесай

Пума преследва мъж на сутрешния му джогинг

Пума преследва мъж, излязъл да направи утринния си джогинг в Слейт Каньон, Юта. По пътя си 26-годишният Кайл Бърджис се натъква на четири котета и майка им, описват от CNN.

Той стартира да снима видеоклип, мислейки, че пред себе си има американски рисчета, само че в последна сметка се оказва преследван от женски планински лъв в продължение на 6 минути, споделя самият той пред Deseret News.

Заснетите фрагменти демонстрират Бърджис, който се доближава до дребни котки, застанали на пътеката пред него. Изведнъж обаче, като че ли от нищото, се появява тяхната майка, която се втурва към мъжа.

Бърджис споделя, че видял отдалеко дребните животни, които считал за рисове. Когато се доближил обаче, схванал, че е позволил неточност. Пред него се появила страховита женска дива котка.

В необикновената обстановка Кайл постъпил внимателно. Той не обърнал тил на хищника и не тръгнал да бяга - това би провокирало незабавна офанзива от страна на животното. Младежът постепенно се отдръпнал по пътеката. Пумата направила няколко опита за офанзива, които обаче не постигнали резултат.

Продължилото шест минути гонене приключило наред, когато Бърджис сграбчил огромен камък. Мъжът споделя, че е бил изпълнен с страсти - изплашен, само че и цялостен с адреналин.

„ Осъзнах сигурно, че това ще боли, и че няма да е занимателно. Бяха доста дълги 6 минути”, прибавя той.

Бърджис изчакал към половин час преди да се върне назад по пътя си.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР