puls.bgфото: gdonna.comСушенето на дрехи навън не само намалява въглеродния отпечатък върху

...
puls.bgфото: gdonna.comСушенето на дрехи навън не само намалява въглеродния отпечатък върху
Коментари Харесай

Не оставяй дрехите да се съхнат в стаята

puls.bg

фото: gdonna.com

Сушенето на облекла на открито освен понижава въглеродния отпечатък върху природата, само че също по този начин понижава разноските ни.

Потреблението на сила и разноските за потребление на сушилня са обилни.

Ако нямате сушилня и простирате облеклата си вътре в стаята, рискувате да дишате въздух, който е нечист с токсини и да повишите доста влагата в помещението.

Средно във въздуха на една средностатистическа къща се съдържат най-малко 4-5 литра вода. Едно пране обаче може да увеличи равнището на влагата с до 2 литра. Твърде доста влага може да замърси въздуха и да увеличи потреблението на сила.

Ако ползвате омекотител за тъканите, по време на сушене в стаята се отделят химикали, които вдишвате и които могат да увредят здравето. Вредните съставки, ацеталдехиди, замърсяват въздуха, а също така в него се отделят токсини от течността за пране, които са още по-опасни в стая с висока влага.

Ако стаята е наситена с влага, това може да увеличи заплахата от поява на мухъл. Плесента може да е рискова за здравето, изключително на хора с астма, а също така може да повреди повърхностите на стените, настилката и мебелировката. Смята се, че в пространствата за пране спорите на плесента са до 3 пъти повече, в сравнение с в други елементи на къщата.

Освен това в стая с повече влага могат да се развият повече бактерии и акари. Акарите могат да се намерят в домашната нечистотия и са рискови за дихателната система, защото могат да предизвикат алергии и астма.



Прането е евентуално един от най-големите разноски на сила в дома,  ако ползвате и пералня, и сушилня по-късно. Статистиката демонстрира, че една сушилня за облекла употребява повече сила, в сравнение с енергийно ефикасен ледник, миялна машина и пералня взети дружно.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР