Пулмологът д-р София Ангелова отправи послание към хората чрез БНТ

...
Пулмологът д-р София Ангелова отправи послание към хората чрез БНТ
Коментари Харесай

Пулмолог: Бъдете спокойни! Паниката ще разбие имунитета ни

Пулмологът доктор София Ангелова насочи обръщение към хората посредством Българска национална телевизия да престанат да се опасяват от коронавиоруса.

Това, че ще се заразиш с ковид, не значи, че всеки ще на следващия ден, изясни тя.

Коронавирустът е доста инфектиран и по тази причина всеки, който се връща от чужбина би трябвало да бъде доста прецизен към лекарите От 100 индивида, могат 70 да се заразят. 50 от тези заболели ще прекарат болестта като простуда, само че те точно ще разпространят болестта. От останалите 20 – една част ще прекарат приблизително тежко болестта, а другите тежко.



Много от признаците се преплитат с грипа – висока температура, тресчица, кашлица, зной.

В първите дни нито един с такива признаци да не се качва в градския превоз, а да си стои у дома, прикани доктор Ангелова. До два дни, в случай че положението не се усъвършенства, а се ускорява задухът, към този момент следва приемът им в болнично заведение.

Как по телефона може да се дефинира кашлицата ни?

Не всяка суха кашлица е обвързвана с ковид. Винаги е нужно да се разпитва пациентът.

„ Нека да мислим положително, дано посяваме позитивните семенца “, сподели в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия доктор Ангелова и разясни, че персонално тя разчита доста на хубавото българско слънце.

На въпрос оказва помощ ли маската, пулмологът отговори, че тя би трябвало да се носи от болен човек. Когато един здрав човек се движи, той няма да се болести, успокои доктор София Ангелова.

Единственото, което може да ни опази е миенето на ръце, безапелационна е тя.

СЗО с интернационален план за изпитване на медикаменти против COVID-19

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР