PULDIN ETNO FEST за първи път ще събере в града

...
PULDIN ETNO FEST за първи път ще събере в града
Коментари Харесай

Етно фест превзема Стария Пловдив

PULDIN ETNO FEST за първи път ще събере в града под тепетата създатели от най-различни националности, давайки им шанса да показват най-впечатляващите обичаи от своето изкуство. Балканските ритми и багри ще запленят жителите и гостите на Европейската столица на културата.

Пилотното издание на фестивала ще се организира на 5 и 6 юли 2019 на Старинен Пловдив - Античния спектакъл. В първата празнична вечер на ETHNO WORLD MUSIC, ще пеят както познатите на всички българи Деси Добрева и Нено Илиев, по този начин и звезди от прилежащите страни: Monistra (Македония), GloBalKan и Марта Мавроиди (Гърция) и Gipsydelica (UK/България) на сцената ще забележим и пловдивската студентска групировка „ Жарава “, която оглавява международни ранглисти за етномузика.

Втората вечер, отдадена на етно културата ще включва присъединяване на обичаната Нина Николина, неповторимата етнобанда„ Оратница “, мелодии звучащи от Тъпани и Гайди и още Френски джипси суинг със сборна групировка от Para Hot Jazz & Hot Club De Plovdiv и също по този начин един нов план „ Чубрица “ в който се открояват имената на международният Beatbox първенец SkilleR и виртуозният китарист Атешхан или Атеш.

Освен музика, посетителите на Стария град ще могат да се допрян до танците, ритуалите, кукерите, обичайните национални кухни, подправки, билки, аромати, както и арт базар.

На празника всички искащи, поданици и посетители на Пловдив, без разлика на пол, възраст, етническа принадлежност и изповедание да съпреживеят страстта му и неповторимата културна стратегия. Фестивалът е част от формалната стратегия на „ Пловдив - Европейска столица на културата 2019 “. Билети за неповторимия с колорита си PULDIN ETNO FEST могат да се закупят в мрежата на Eventim.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР