Пуканките са една от любимите ни храни за гризкане и

...
Пуканките са една от любимите ни храни за гризкане и
Коментари Харесай

Пуканките - здравословни, но и опасни

Пуканките са една от обичаните ни храни за гризкане и когато множеството хора отиват на кино, похапват тъкмо това - пуканки по време на филм. Но поражда въпросът дали пуканките са по-здравословни от други закуски като чипс или са също толкоз нездравословни?

Пуканките не са нищо повече от цяло зърно царевица. Въпреки че при приготвянето им се употребява малко лой, те не се смятат за нездравословна храна, написа „ Локално “.

Според състава си пуканките имат доста фибри и малко калории. По-конкретно, една чаша пуканки съдържа: 31 калории, 1 g протеин, 0,4 g мазнини, 6 g въглехидрати, 1 g фибри и 0,07 g захар, което ги прави превъзходен сурогат на снаксовете.

Въпреки това, можете елементарно да развалите калорийната стойност на пуканките, като добавите масло, сирене, карамел или други гарнитури. Тогава всички приказки за пуканките като здравословна храна стопират.

Що се отнася до пуканките за микровълнова печка, избягвайте ги, тъй като са с високо наличие на сол и наситени мазнини и има риск от развиване на специфичен тип белодробно заболяване, обвързвано с диацетил - химикал, употребен в маргарина за пуканки.

С други думи, положителните, остарели пуканки, които вършиме в остаряла тава с няколко капки олио, са най-хубави.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР