Пуканки и нискокалорични? Свикнали сме да мислим тези две думи

...
Пуканки и нискокалорични? Свикнали сме да мислим тези две думи
Коментари Харесай

От А до Ям: Нискокалорични пуканки със сирене и розмарин

Пуканки и нискокалорични? Свикнали сме да мислим тези две думи за взаимоизключващи се. Да, само че единствено в случай че пуканките са от пакетче или изпускани пред киното. Всъщност калориите в тях идват от мазнината, в която се приготвят. Може би не знаете, че пуканките са пълнозърнеста храна, което ги прави натурално богати на няколко значими хранителни детайла.

В 100 г пуканки се съдържат и 15 г фибри и те са богати на полифеноли. Това са антиоксиданти, които защищават клетките ни от нездравословното въздействие на свободните радикали, усъвършенстват  кръвообращението ни и оказват благотворно въздействие на храносмилането ни. Ние ви предлагаме една страхотна рецепта за домашни пуканки!

Необходими артикули: 

20 – 30 г царевица за пукане
12 пръскания с нискомаслен спрей за готвене*
3 с.л. настърган пармезан
1 ч.л. чесън на прахуляк
2 ч.л. ситно нарязан свеж розмарин
сол и черен пипер на усет

 

*Аз го върша с масло и преизчислявам калориите – в купа с размер 240 г  има 62 калории, като по отношение на мазнината и типа кашкавал, които употребявате, може да изчислите какъв брой калории има във вашите пуканки:)



В тенджера с дебело дъно загрейте леко мазнината на не доста висока температура. Изсипете царевицата и сложете похлупак. Ако капакът е транспарантен, елементарно се схваща по кое време пуканките са подготвени. Ако пък нямате подобен, разчитайте главно на слуха си – когато пукането се чува все по-рядко, значи по-голямата част от царевицата е изпукала и е добре да махнете тенджерата от котлона. Изсипете подправките, захлупете с капака и разклатете добре.

Добър вкус, имате си страхотни пуканки!

* Рецептата е приспособена от книгата " 500 нискокалорични ястия, които безусловно би трябвало да опитате ".



 
А опитахте ли това?

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР