Публикувана е снимката на Тръмп в окръг Фултън

...
Вашингтон — Снимката на резервацията на бившия президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Вашингтон — Снимката на резервацията на бившия президент Доналд Тръмп беше разпространена в четвъртък вечерта от офиса на шерифа на окръг Фултън, след като той се предаде на властите по обвинения, свързани с предполагаеми опити за отмяна на резултата от Президентски избори през 2020 г. в Джорджия, моментално историческо изображение, което бележи първия път, когато е направена снимка на бивш президент.

Тръмп се предаде в затвора на окръг Фултън в Атланта в четвъртък вечерта, където беше обработен и след това пуснат срещу гаранция от $200 000 приблизително 30 минути след пристигането в съоръжението. Обвиняемите трябва да внесат 10% от сумата на гаранцията – 20 000 долара в случая на Тръмп – и гаранцията има за цел да гарантира, че ще се явят пред съда.

Дата на обвинението му, когато Тръмп ще се яви във Фултън Окръжният Върховен съд да се произнесе, не е ясно, въпреки че окръжният прокурор Фани Уилис предложи всички 19 души, обвинени по делото, свързано с изборите през 2020 г., да бъдат изправени пред съд през седмицата на 5 септември.

18 съобвиняеми или свидетели в случай "или по друг начин да възпрепятства правораздаването", съгласно заповед за гаранция, договорена между Уилис и адвокатите на бившия президент. -подсъдим, свидетел или предполагаема жертва, включително в социалните медии. Условията забраняват на бившия президент да комуникира относно фактите по случая с останалите 18 обвинени, освен чрез своите адвокати.

Това е четвъртото обвинение на Тръмп тази година и първото, което изисква изстрел от него. Той е изправен пред две федерални съдебни преследвания и когато е бил съден по тези дела, е използвана официална снимка на Тръмп. Според правния анализатор на CBS News Рики Климан, във федералната съдебна система, ако се направят снимки на халби, те не се пускат. Не е направена снимка за резервация на Тръмп в Ню Йорк, където той е изправен пред държавни обвинения за фалшифициране на бизнес записи. Дори Тръмп да беше заснел чашата му, Ню Йорк забранява на органите на реда да публикуват публично повечето снимки от резервации.

Той се пледира за невинен и в трите предишни случая и твърди, че наказателното му преследване е политически мотивирано.

Голямото жури на окръг Фултън върна обширния обвинителен акт от 41 точки, обвиняващ Тръмп и 18 други на 14 август. Прокурорите твърдят, че бившият президент и неговите сътрудници са участвали в „престъпно начинание“, което имаше за цел да обърне изборната загуба на Тръмп на президентските избори в Грузия през 2020 г.

Тръмп е обвинен по 13 точки, включително предполагаемо нарушение на закона за рекет на Грузия, правене на неверни изявления и писания и заговор за извършване на фалшификации, по отношение на предполагаем заговор за замяна на надлежно избрани президентски избиратели с нови избиратели, които биха гласували за бившия президент.

Бившият президент отрече каквито и да било неправомерни действия, свързани с усилията му в дните и седмиците след изборите през ноември 2020 г., и критикува делото, заведено от Уилис, като „лов на вещици“, целящ да навреди на неговата президентска кампания през 2024 г.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР