Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за Националната

...
Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за Националната
Коментари Харесай

Горанов предлага Национална агенция по хазарта

Публикуван за публично разискване е план на Закон за Националната организация по хазарта (НАХ), с който се предлага смяна във формата и организацията на хазартния регулатор в нашата страна – като Държавната комисия по хазарта се преструктурира в Национална организация по хазарта, оповестява Министерството на финансите на своя уебсайт.

В проектозакона са написани детайлно функционалностите, пълномощията и структурата на Националната организация по
хазарта. Предвижда се тя да бъде профилиран държавен орган към министъра на финансите, който извършва държавната политика в региона на хазарта и обвързваните с него действия.

Мотивите към законопроекта ясно дефинират нуждата от предлаганата смяна, а точно, че дългогодишното проучване, както на практиката на хазартния регулатор, по този начин и на правосъдната процедура, води до препоръчаните в законопроекта нови кардинални позволения, промени и допълнения. Промените са подбудени от установените дефекти и проблеми в работата на сегашния регулатор ДКХ и целят тяхното превъзмогване посредством ограничения за повишение ефикасността, бързината, прозрачността и непротиворечивостта при правоприлагането, обвързвано с публичните връзки в региона на
хазарта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР