Публикуваме стенограма от заседанието на правителството от 10 април, на

...
Публикуваме стенограма от заседанието на правителството от 10 април, на
Коментари Харесай

Ананиев, кажи го по простичко, от 500 и колко лева минималната заплата колко става?

Публикуваме стенограма от съвещанието на държавното управление от 10 април, на което се взема решение да бъдат " отпуснати " в допълнение 50 млн. лв.. Решението е съпроводено с коментар и уточнения от премиера Бойко Борисов и здравния министър Кирил Ананиев, каквито липсват при последващото им решение от май, с които парите са орязани до 6 млн. лв..

Точка 33
Проект на Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2019 година

БОЙКО БОРИСОВ: Надявам се, да ни подкрепите с министър Ананиев - към 50 милиона за повишение заплатите на медицинските сестри. Така че, Ананиев, информирай сътрудниците.

КИРИЛ АНАНИЕВ: Уважаеми господин министър председател, уважаеми сътрудници, предлагам Министерският съвет да одобри разпореждане, с което да се одобрят спомагателни разноски по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2019 година в размер до 50 милиона лв. за гарантиране на по-добри условия и предпоставки за обезпечаване на равнопоставен достъп до здравна помощ на жителите в сходство с потребностите на популацията и разпоредбите за добра здравна процедура.

С посочената сума ще се усилят разноските по политика в региона на диагностиката и лекуването, бюджетна стратегия обезпечаване на здравна помощ на характерни групи от популацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР