Публикуваме седмичният коментар на Калоян Константинов от. Ето какво гласи

...
Публикуваме седмичният коментар на Калоян Константинов от. Ето какво гласи
Коментари Харесай

Забраната на абортите и мъжката менструация – две страни на една и съща монета

Публикуваме седмичният коментар на Калоян Константинов от. Ето какво гласи той:
 
За една седмица се сблъскахме с две извънредно безумни прояви на човешката нелепост. 
От една страна, в Полша не разрешиха абортите. От друга, в България излезе просветителна книга за деца, която твърди, че освен дамите имат менструация.
Положението е „ В като вагина “ или „ В като Вътрешна македонска революционна организация “.
Полша ни демонстрира до какво води овчият шовинизъм, кухата набожност и престореният консерватизъм.
Дебатът за абортите е комплицирана тематика, само че дебатът за избора – не е. Жените би трябвало да имат права върху личните си тела. За Бога. Толкова е просто.
Подобно решение може да бъде взето единствено от някого, който надълбоко в себе си приравнява дамите с добитъка и има вяра, че те са под него интелектуално и морално, до момента в който носи маската на някакво илюзорно общо богатство и изродена средновековна нравственос.
Нека се замислим – дали политиците и съдиите, които са подкрепили сходен мракобесен закон, няма да са първите, които ще се запътят към клиниките, в случай че схванат, че ще им се роди повредено дете?
Няма разлика в мисленето сред това, което ние имаме като ксенофобски, расистки и тесногръди патриоти, които продават паспорти и бягат от казармата, и с техните полски събратя.
Липсата на задоволително положително здравно и полово обучение точно води до поддръжката за сходни безумни ограничения от необятни елементи на обществото, за които сексът и половите ни системи са нещо мръсно, срамно и греховно.
Превръщането на тематиката в табу у българските фамилии е една от аргументите България да е водеща в Европа по ранен и беззащитен секс от младите, неприятни практики, прочувствени, душевен и здравни контузии.
Сексуалното обучение е безусловно належащо за всяко цивилизовано общество.
Не, това не значи уроци за петокласници по кама сутра. Това значи да приемаш и разбираш личното си тяло и стремежи, да си наясно с последствията от дейностите си и да правиш осведомен избор.
Харесва ни или не, в противоположен случай децата ще се образоват с порно и ще опитват с проба-грешка. А от време на време грешките са за цялостен живот.
Но сходни начинания няма да реализират стремежи резултат, в случай че са откъснати от действителността.
Съжалявам, само че мъжете не менструират. Съжалявам, само че има единствено два пола. Съжалявам, само че хетеросексуалността е нормата. Съжалявам, само че доста от данните в книгата ви „ В като Вагина “ са изкривени и манипулирани.
Ако желаете да образовате деца, не натрапвайте политическия си дневен ред. Така сами проваляте една другояче чудесна концепция и нелоша реализация.
Само да бяхте си създали един бърз риалити чек. Картинката щеше да бъде друга. Не сте събудени, а сте в делюзия.
И по този начин: Нито дясната, нито лявата прекаленост са мечтани и виждаме до каква степен могат да стигнат. Затова – дано четем, дано се образоваме и дано мислим сами за себе си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР