Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра

...
Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра
Коментари Харесай

Коментар №3 на седмицата: Как прoкуратурaта хвана падащ нож

Публикуваме най-четените и харесвани мнения тази седмица. Този коментар събра над 6000 ваши прочитания в Actualno.com.

Правилото, че не е добре да хващаш падащ нож закупи точна илюстрация във връзка с прокуратурата - при разпитите на Кирил Петков за изказванията му за олигархията. Не ми е напълно ясно какво съставляват тези разпити. Със сигурност имат фарсов отенък: министър-председателят отива и споделя - в медиите написа, че тези хора са част от олигархията, ето ви тези изявления, проверете ги. Прокуратурата споделя - всички сме ги чели, само че имаме проблем с това, че ги цитираш. Същото споделя и Пеевски: стой да цитираш тия работи, това са прокопиеви, проклети работи. Кого обаче да цитира Кирил Петков? " Труд " и ПИК? Имахме към този момент подобен министър-председател. 

Прокуратурата фактически има проблем с един лист, единствено че не е единствено този. А описът с падащи ножове, които хвана в последните две години. 

Може да си спомним времената, в които се разчистваха сметки с Божков. Малко преди да настъпят Борисов беше споделил, че харесва Гешев, тъй като е " действен ". На фона на Цацаров намекването бе, че първият се опасява да направи нещата, които Борисов желае, до момента в който вторият е в бойна подготвеност. След това сред Борисов и Гешев се подписа втори пакт: възвишен. Първият загатваше " началника " с търсещ утвърждението му взор, до момента в който вторият непосредствено се разгласи за негов инструмент. Накрая началникът им изпрати летни митинги, Румен Радев, Слави Трифонов и Кирил Петков. И таман да ти се стори, че потопът на началника е минал, когато вземе, че ти прати и Бойко Рашков. Такива ги прави началника - и различен път е правил мизерии. 

Най-големият абсурд е, че тъкмо сега Цацаров щеше да е доста по-полезен основен прокурор на Борисов. Понеже изпращането на ГЕРБ в историята се случи точно поради пренавития Гешев, който в случай че не беше провел нахлуването в президенството, нямаше да се стигне нито до толкоз интензивни митинги, нито до архимедовото покачване на поддръжката към Радев. Гешев съумя да структурира самата съпротива, да я провежда доста по-добре, да усили процентите на всички взети дружно. И в случай че преди митингите против него или Борисов изглеждаха като акции на обособени партийни обединения, към този момент са народен консесус: доказан от изборите. Прокламираното " единство на управляващите " (противното бе оповестено за дясноекстремистка идея), на процедура в действителност провокира единство. Само че под формата на реваншистки кабинет. 

Какво остава оттук насетне? Политиците цитират медиите за олигархията, олигархията цитира политиците, които цитират медиите, вършат си срещи и се питат за какво се цитират. Инструментът на Господ спори с инструментите прокопиеви по правоверност и религиозна принадлежност. Прокуратурата афишира, че се усеща " притискана ", като че ли не би трябвало да може да бъде притискана и това опонира на положителния усет и положителния закон. Все доста падащи ножове.

 

Автор: Райко Байчев 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР