Публикуваме информация от Съюза на ловците и риболовците в България

...
Публикуваме информация от Съюза на ловците и риболовците в България
Коментари Харесай

Какво и къде кълве в момента на родните водоеми?

Публикуваме информация от Съюза на ловците и рибарите в България към 21 юни 2023 година:

ЯЗОВИР " ПЯСЪЧНИК "

Зачестиха случаите на хващани шарани на " Пясъка " към 21 юни и това звучи оптимистично при започване на сезона. Даже в обществените групи пускат клипове по какъв начин след фотосесията някои титли от 5-10 кг се връщат на независимост. Това постоянно се посреща с овации в гилдията. Повечето налични крайбрежия на най-популярния язовир в Пловдивска област са опасани от риболовен биваци и по този начин ще е през цялото лято.

ЯЗОВИР " ИСКЪР "

Към 21 юни риболовен напор отвред, само че сложни и капризни риби . Поне що се отнася до нормалните мирни типове, с които са привикнали да се занимават лов на риба ците от брега. Нито каракудите, нито платиките се регистрират съгласно упованията, само че за това си има разумно пояснение – несигурно време и чести превалявания. Впрочем, такава картина е присъща за първите дни от сезона през последните години. С времето нещата ще се възстановяват. Все отново имало е приятни изненади с хванати щуки на Шипочанския залив.

ЯЗОВИР " СЪЕДИНЕНИЕ "

Русенски фидеристи са посетили язовир а, именуван също " Бистра ", на името на близко село. Търсили са едрите платики, които се подвизават там. Хванали са по няколко от по този начин наречените тави, както и от нормалните платики от междинна величина. Имало е и много бабушки в улова. Но да се знае: плитчините навсякъде обрастват с водорасли и работата с въдици от брега се затруднява. При прекосяване през пласта от треви много риби се откачат.

ЯЗОВИР " БЕБРЕШ "

С костури от междинна ръка и с уклеи са се тешили ботевградски лов на риба ци, посетили язовир а през предходната седмица с въдици на плувка . Споделят, че шараните към момента хвърлят хайвер и се бият в плитчините, а нормалните мирни риби не са " влезнали в час ". Ще им би трябвало още малко време, с цел да се отърсят от напрежението към мръстенето.

ПРЕСЕВНИ НА ТУНДЖА

Доста забавни лов на риба ни вести идват от многочислените баластриери от отворен и затворен вид по поречието на река Тунджа. На Шаново хванаха първи сомове за сезона, на буй. На Ягода излизат разнородни риби – каракуда, платика, бабушка, морунаш. Някои избират фидерните въдици, други залагат на плувка , всеки съгласно пристрастията си. Стига единствено да се случи умерено време, че при тези превалявания ситуацията постоянно се усложнява, а и вода та се размътва.

РЕКА СТРУМА

Изненадващо мощен лов на риба вършат в региона на с. Бело поле, край Благоевград. Ловят се главно скобари, само че влизат и морунаши в сметките. Риби те не впечатляват с величина, само че пък се осъществят ефектни серии, което не е особено по това време. Има данни за добър лов на риба и край Симитли. Като цяло обаче Струма течеше пълноводна за дълго време и отзивите бяха преобладаващо отрицателни. Е, картината към този момент придобива по-привлекателен тип.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР