Публикувам това писмо на моята фейсбук страница, за да му

...
Публикувам това писмо на моята фейсбук страница, за да му
Коментари Харесай

Слави Трифонов публикува писмо от 5-ма доктори: Гражданите имат право да знаят истината за Ковид 19

Публикувам това писмо на моята фейсбук страница, с цел да му дам публичност. Защото знам, че националните медии и множеството медии в България или няма да го отразят, или няма да го отразят съответно.

До членовете
на Националния действен щаб
за битка с Ковид-19
Д-р Ангел Кунчев
Д-р Тодор Кантарджиев
Д-р Георги Попов

Копие до:
Медиите в Република България

Отворено писмо-покана от
доктор Атанас Мангъров, доктор Георги Тодоров, доктор Стоян Алексов, доктор Владимир Николов, доктор Антония Първанова

Уважаеми сътрудници,
В страната ни се следи разминаване в причините, изказвани от медицински лица, що се отнася до инфекциозно заболяване, наречено Ковид-19 и оповестено за пандемия, което не е и в никакъв случай не било обявявано за Особено рискова зараза. От една страна НОЩ, на който Вие сте членове, има цялостен достъп до целия медиен запас на страната, с цел да осведоми жителите. От друга, от ден на ден стават критиците на решенията на Министерски съвет, взети по рекомендация на НОЩ. Мненията, разнообразни от Вашите си проправят път през различни канали за информация, каквито са обществените мрежи и някои медии без национална представителност.
С задоволително обстоятелства, ние аргументирано оспорихме освен ограниченията, които се приложиха, само че споменахме и тези, които следваше да бъдат прилагани. Очевидно е разминаването на лекарите експерти, когато се приказва за: брой на болните; умрелите в асоциация с вирус; брой на инфектираните със САРС-Ковид 19; построилите имунитет (независимо от неговата трайност).

Гражданите имат право да чуят истината и в тази връзка бихме желали да Ви поканим на обществен дебат в Българска телеграфна агенция, на който да обсъдим: разликите в оценките за степента на заплаха от този вирус; какви ограничения е редно да се вземат и адекватността и резултатността на до момента взетите, освен в медицински аспект; по какъв начин това ще бъде от изгода за жителите и обществото като цяло.

Дебатът е един от инструментите в демократичната страна и дава опция на тези, които би трябвало да поемат отговорност да стигнат до решения, почиващи на научни данни и разбори. Изводите от един подобен спор могат да доведат до оферти, които са потребни за обществото. Нека го използваме.

Предлагаме това да се случи на 17.06.2020 година в залата за конференции на Българска телеграфна агенция от 14 часа. Очакваме Вашия отговор, за единодушие или отвод от дебата в период до 5 дни.
Предлагаме да дебатираме като лекари, а не като чиновници в дадена институция!

С почитание:
доктор Атанас Мангъров,
доктор Георги Тодоров,
доктор Стоян Алексов,
д- р Владимир Николов
доктор Антония Първанова



" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР