Публикация в социалните мрежи, че пациент на Пета градска болница

...
Публикация в социалните мрежи, че пациент на Пета градска болница
Коментари Харесай

Проверяват случая с починалия пациент, минути след изписването му

Публикация в обществените мрежи, че пациент на Пета градска болница в София е колабирал пред лечебното заведение малко, откакто е бил изписан и нито от болничното заведение, нито от "Спешна помощ " са реагирали навреме на апелите на околните му, в резултат на което мъжът е умрял, разсъни публичното неодобрение.

Директорът на Пета градска болница в София доктор Борил Петров дефинира пред БНР случая като "фрапиращ ".

"Разпоредих инспекция, която и през днешния ден ще продължи. Касае се за пациент на 72 години с голям брой болести. От 25-и февруари е признат в Пета градска болница и е бил лекуван в 4 разнообразни отделения. Вчера, някъде към обяд, е изписан в положително общо положение, без недоволства. Внезапно, откакто е излязъл от болничното заведение, му се е влошило положението. Досега инспекцията откри, че до лекаря и екипа в Спешния кабинет не е стигнала информация, че пред болничното заведение има пациент, който се нуждае от незабавна здравна помощ ", разяснява доктор Петров.

Днес ще се ревизира дали такава информация е имало на Регистратурата на лечебното заведение. Ще се ревизира и дали чиновници на болничното заведение са разпитвали околните на страдащия дали той е здравноосигурен, каквато информация споделиха роднините на мъжа в обществените мрежи, добави шефът в предаването "Преди всички " по "Хоризонт ".

"От помощния личен състав е предоставена на пациента седяща количка, с цел да бъде превозен до Спешния кабинет. За страдание, индивидът е умрял, откакто е бил настанен на нея. Доста бързо са се развили нещата при този пациент ".

Проверката ще завърши в най-кратки периоди, съобщи Петров, само че не уточни дата.

"Проверката протича сложно – и по документи, и с диалози, които ще желая да бъдат и в писмена форма. Резултатите би трябвало скоро да бъдат подготвени. Ако се откри, че има неглижиране и проявен непрофесионализъм, всички ще бъдат осъдени и то най-строго. Има доста положения и болести, които могат да провокират неочаквана гибел ", безапелационен е медикът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР