Публикация на президента Доналд Тръмп в Туитър предизвика разкол в

...
Публикация на президента Доналд Тръмп в Туитър предизвика разкол в
Коментари Харесай

Как един тиут на Тръмп разтресе Фейсбук

Публикация на президента Доналд Тръмп в Туитър провокира ерес в друга обществена мрежа – Facebook. Става дума за туит на Тръмп от предходната седмица, в който споделя: " Когато стартира мародерството, стартира стрелбата ". Компанията Twitter отбелязя обявата като " възхваляваща насилието ". Фейсбук, където се появи същата обява на Тръмп, обаче отхвърли да реагира, което докара до вълна от митинги и уволнения в компанията.

В Съединени американски щати към този момент повече от седмица не престават всеобщите митинги, избухнали след гибелта на чернокожия гражданин на Минеаполис Джордж Флойд, погубен от служител на реда. На доста места обаче гражданските безредици прераснаха в принуждение, вълнения, грабежи и разграбване на магазини.

В петък, 29 май, президентът Тръмп пусна туит, в който назова протестиращите в Минеаполис " бандити ", които " петнят паметта на Джордж Флойд ".

" Няма да разреша това да се случи ", написа Тръмп и предизвести: " Току-що приказвах с губернатора Тим Уолц и му споделих, че армията е с него. При всяка компликация ще поемем надзор, само че когато стартира плячкосването, стартира и стрелбата. "

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР