Публикация на официалната страница на американския президент Доналд Тръмп стана

...
Публикация на официалната страница на американския президент Доналд Тръмп стана
Коментари Харесай

Екипът на Тръмп допусна гаф - показа снимка от протест в Украйна

Публикация на формалната страница на американския президент Доналд Тръмп стана причина за яростни мнения в обществените мрежи. Причината – уредниците на акцията са употребявали фотография от Украйна, за която настояват, че илюстрира насилието в Съединените щати, съобщи bTV.

Рекламата съставлява колаж, на който от едната страна виждаме Тръмп да беседва с полицейски чиновници в спокойна конюнктура, а от другата – необикновена сцена, за която се твърди че демонстрира принуждение. На фотографията ясно се вижда, че служителят на реда на земята има нашивка на едното си рамо, на която е изобразен коптски кръст – присъщ знак за страните с православно християнство.

От Би Би Си съумяват да открият истинския кадър, който се оказва, че е сниман на продемократичен митинг в Украйна през 2014 година Кадърът е на Мстислав Чернов, а на него се вижда член на така наречен „ Вътрешни сили на Украйна “ – секция на националната войска, която към този момент не съществува. Фотографията участва и на формалната Уикипедия страница за Украинската гражданска война от 2014 година и илюстрира събитията от февруари на тази година, когато имало конфликти сред протестиращи и полиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР