Публикация на асоциацията на спешните медици: Днес към небесния спешен

...
Публикация на асоциацията на спешните медици: Днес към небесния спешен
Коментари Харесай

Покъртително! Достоен човек и лекар на 42 г. е починалият от коронавирус

 Публикация на асоциацията на незабавните медици: " Днес към небесния незабавен медицински екип се причисли и доктор Юлиян Стамов , на 42 година Той беше дълготраен незабавен доктор, който даваше всичко за хората на носилката. Повярвайте ми, имах достойнството да не преставам лекуването на негови пациенти.

Никога не спорех, не питах, просто слушах и продължавах да церя и диагностицирам, както беше почнал той, без значение, че си признаваше, че е хирург и кардиологията не му е уязвимост. Отдаде на пациентите си и най-скъпото - живота си, като се болести при най-рискованата за заразяване процедура - КПР на инфектиран от КОВИД 19. 

Не чакам хората, които ни бият, заплашват или се забавляват по нощните заведения с специалността ни да вдървен героизма на доктор Стамов. Не чакам и да го наградят посмъртно началниците му. Масово ни подценяват, без значение че сме 10% от инфектираните и боледуваме тежко. За него няма да прочетете публикация или изявление, няма да има и репортаж, тъй като угасна за една седмица, откакто подцени личната си сигурност поради живота на пациента си. 

Само незабавен и натоварен доктор знаят по какъв начин текат секундите при пациент без дишане и по какъв начин нерядко забравяме, че сме смъртни и уязвими в борбата за Живот. Няма време за персонални защитни средства, тъй като едно обличане на защитно облекло лишава от минутите, в които можеш да накараш едно спряло сърце да бие.

Природата ни е дала едни 8 минути, в които можем да спрем Смъртта след прекъсването на сърцето. Ако тези минути отидат за личната сигурност, може да да лишим пациента си от шанса да оцелее. Но най-вече вируси се отделят при аспирация, интубация, венозни операции. Колкото е по-голям поетият вирусен товар, толкоз по-тежко протича инфекцията на инфектирания, особенно в случай че е отпаднал от дежурства  бодърствуване и стрес доктор. За да пренебрегнеш личния Живот пред Живота на чужд, би трябвало просто да си Човек и Лекар с основни букви!!! Поклон Докторе! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР