Публиката от цяла България и от чужбина беше дошла да

...
Публиката от цяла България и от чужбина беше дошла да
Коментари Харесай

Триумфално откриване на Шестия летен фестивал "Опера на върховете - Белоградчишки скали"

Публиката от цяла България и от чужбина беше пристигнала да се наслаждения на една необикновена оперна режисура навън, оповестиха от Софийската опера и балет.

Националният ни оперен спектакъл за първи път показва " Аида " на фестивала в Белоградчик в театрална акомодация на Вера Белева по постановка и костюми на постановката на Уго де Ана, само че майсторски сложена по нов метод измежду натурален фон. Художественото осветяване сътвори внушително магично влияние на мощното отражение на скалните титани. Сценичното деяние оживяваше картини напомнящи атмосфера на египетския музей в Кайро.

Първите солисти на Софийската опера Габриела Георгиева в ролята на Аида, Костадин Андреев - Радамес, Виолета Радомирска - Амнерис и Веселин Михайлов - Амонасро, Бисер Георгиев - Рамфис, Ангел Христов- като царя на Египет, Емил Павлов, вестител, Любов Методиева и Ирина Желева извършиха ослепително дилемите си. Хорът и оркестърът на Операта под диригентството на Жорж Димитров звучаха безапелационно в монументалната и приказна оперна вечер.

Възхитителната концепция, въображение и идея на режисьора Пламен Карталов за оперни спектакли край Белоградчишките скали събира изкуството и природата на едно място.
За него " през днешния ден, ние като съвременници би трябвало да развиваме тази иновативност на историческите места и на дадени ни от природата божествени творения, да имаме визионерство за бъдещето на културен туризъм, с цел да могат да оживяват тези нови светилища с великодушна природа, в които да вричаме нашите послания с мощни културни събития. "

И в действителност, една египетска легенда оживя нощес необикновено в подножието на феномена Белоградчишки скали.

Многобройните крясъци " Браво " огласиха крепостта, а феновете показваха своя екстаз дълго след финалните акомпанименти.

Кошници с цветя за креативните и механически сформира на Софийската опера сервираха ръководителят на Народното събрание Ива Митева, служебният министър-председател Стефан Янев и регионалният шеф на Видин Огнян Асенов.
Изключителното културно събитие с национално значение се случи с поддръжката на Община Белоградчик, " Еврохолд ", " Евроинс ", " Геотехмин ", винарска маза " Магура ", ресторант " При Иван ", " Дока ", " Ломско питие ", " H2O ".
Шестият фестивал " Опера на върховете " на Белоградчишките скали продължава до 13 август с три балетни вечери: " Лебедово езеро " от Чайковски, " Кармен " от Бизе-Шдерин, " Болеро " от Равел и " Кармина бурана " от Орф.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР