Publicis Groupe, третата най-голяма рекламна група в света, ще придобие

...
Publicis Groupe, третата най-голяма рекламна група в света, ще придобие
Коментари Харесай

Третата най-голяма рекламна компания в света с бизнес и в България постигна сделка за $4,4 милиарда

Publicis Groupe, третата най-голяма рекламна група в света, ще придобие информационното поделение на Alliance Data Systems против $4,4 милиарда. Чрез договорката френският колос търси метод да усили експертизата си в цифровата среда и да разшири своята активност в Съединените американски щати.

Собственикът на организациите Saatchi & Saatchi, Leo Burnett и други, които работят и в България, ще придобие Epsilon, която е профилирана в имейл маркетинга, както и в събирането на данни от преводи, местонахождение и интензивност на потребителите в интернет.

Целта е компанията да се концентрира повече върху разбор на данни, защото потребителските колоси към този момент разчитат все по-малко на реклами по малкия екран и билборди, местейки парите си в интернет реклама.Клиентите се изправят пред все по-големи провокации " в свят, воден от данните ", съобщи основният изпълнителен шеф на Publicis Артур Садун.

Традиционните маркетинг компании като Publicis и WPP се изправят от една страна против консултантски компании, съсредоточени в бизнес трансформацията като Accenture, а от друга - против софтуерните колоси като Фейсбук и Гугъл, които прибират голям дял от интернет рекламата.

Придобиването - най-голямото в историята на Publicis - ще бъде финансирано напълно с дълг и кеш. След заплащане на налозите, цената на покупката ще бъде $3,95 милиарда.

В настрана известие Publicis заяви, че приходите през първото тримесечие порастват със 1,7 % по отношение на година по-рано до €2,12 милиарда.

Самата Epsilon има към 9 000 чиновници, в това число 3 700 специалисти в обработката на данни и 2 000 инженери в Индия. Publicis има към 80 000 чиновници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР