Публично да бъдат обявени имената на търговците на ток, защото

...
Публично да бъдат обявени имената на търговците на ток, защото
Коментари Харесай

КНСБ иска публично да се обявят имената на търговците на ток

Публично да бъдат оповестени имената на търговците на ток, тъй като има подозрения за операции на пазара. За това прикани президентът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на Нова тв. Той поддържа бизнеса, който преди дни разгласи, че приготвя сигнал до прокуратурата поради операции на пазара на индустриален ток. Има драстничен сток на цените за бизнеса, от началото на тази година няколко пъти е имало, по думите на Димитров, ненормални цени по сегмента " Ден напред ". Според него обяснението е не в производителите, а в търговците. Имената на въпросните търговци би трябвало да бъдат казани на взимащите решения и в случай че те не подхващат ограничения, въпросните имена би трябвало да се оповестят обществено, безапелационен бе Димитров.
Президентът на КНСБ разяснява и предложенията на Конфедерацията за данъчни промени, които ще бъдат разисквани в петък. Той изясни, че КНСБ предлага въвеждане на необлагаем най-малко.
От приходите на всички работещи българи да се приспада минималната работна заплата и останалото да се полза с 10%. За задачата трябват 1-1,5 милиарда лв., които обаче ще останат у българите и ще бъдат вкарани в потреблението, добави Димитров, изтъквайки, че подобен необлагаем най-малко има в 16 страни от Европейски Съюз.
Според КНСБ би трябвало да бъде повишен и налогът върху дивидентите и да има данъчни тласъци за млади фамилии. Димитров уточни, че неравенствата в България са най-дълбоки в целия Европейски Съюз.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР