Публичните изяви на Радев за войната рязко се разминават с

...
Публичните изяви на Радев за войната рязко се разминават с
Коментари Харесай

Президентът Радев се среща с ”войнолюбците” на Мюнхенската конференция

Публичните изяви на Радев за войната внезапно се разминават с позициите на останалите страни от НАТО като се изключи Унгария. Той да вземем за пример назовава войнолюбци тези в България, които дават военна поддръжка на Украйна, на процедура забрани на служебното държавно управление да праща нова военна помощ на Киев и непрекъснато твърди, че нито една страна, която е дала оръжие на Украйна, не е получила нищо в подмяна от страните от НАТО - нещо, което бе опровергано и от Чехия, и от Словакия.

В Мюнхенската конференция присъединяване са удостоверили над 40 държавни и държавни ръководители, 90 министри и шефове на интернационалните организации. Основна тематика на форума ще бъде войната против Украйна и последствията от нея, както и възобновяване на страната и бъдещите гаранции за сигурността ѝ. Без покана за присъединяване останаха Русия и Иран, напомня БНР.

До неделя политически водачи и военни специалисти от целия свят ще разискват провокациите пред интернационалния правов ред след съветското навлизане в Украйна. В програмата са планувани изявления на американския вицепрезидент Камала Харис и на държавния секретар Антъни Блинкен, на френския президент Еманюел Макрон, на премиера на Англия Риши Сунак, на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба.

Във форума вземат участие още ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР